Απαραίτητη η δεύτερη οθόνη στα smartphones;

H συσκευή Meizu Pro 7 Plus αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με μία δεύτερη οθόνη στην πίσω πλευρά της. Φυσικά δεν είναι η πρώτη συσκευή με δευτερεύουσα οθόνη - έχουν γίνει ενδιαφέρουσες προσπάθειες στο παρελθόν - θυμίζουμε το YotaPhone με την e-Ink οθόνη του, το οποίο όμως δεν απέσπασε τη δέουσα προσοχή των χρηστών. Και φυσικά υπάρχει και η συσκευή LG G20 με μία δευτερεύουσα οθόνη στο μπροστινό μέρος, όπου το σημείο που τοποθετήθηκε κάνει όλη τη διαφορά.
 Αξίζει να αναφέρουμε πως μία οθόνη Always On, είναι ικανή να καλύψει τις μισές από τις λειτουργίες της συσκευής G20, ενώ μία οθόνη στο πίσω μέρος θα επέτρεπε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας, ακόμη κι όταν η συσκευή σας είναι στραμμένη με την οθόνη προς τα κάτω. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό το οποίο δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι η λήψη selfie φωτογραφιών με την κύρια κάμερα της συσκευής, που συνήθως έχει υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα από μία εμπρόσθια selfie cam. Να αναφέρουμε επίσης πως μία τέτοια συσκευή έχει και τα πλεονεκτήματα μίας δεύτερης κάμερας για διπλές λήψεις με προσθήκη πορτρέτου.
 Μία ακόμη ξεχωριστή συσκευή είναι και η Oppo N1 όπου διαθέτει μία περιστρεφόμενη κύρια κάμερα - μια εντυπωσιακά προσεγμένη προσέγγιση, η οποία όμως καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο. Τέλος μία δευτερεύουσα οθόνη θα μπορούσε να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας, να ελέγχει την αναπαραγωγή πολυμέσων και να κάνει πολλά περισσότερα από τις Edge οθόνες της Samsung, οι οποίες εν μέρει προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες (για παράδειγμα φωτίζεται με την όψη προς τα κάτω κατά τη λήψη ειδοποιήσεων).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment