Oppo & Vivo επιστρέφουν στα SoC’s της MediaTek

Το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν δύσκολο για την Ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής SoC, MediaTek, που είδε τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να πέφτουν στα μόλις 100 εκατομμύρια chips και μόνο μια μικρή ανάκαμψη κατά το δεύτερο τρίμηνο σε 110-120 εκατομμύρια κομμάτια. Ενώ τα 100 εκατομμύρια αρχικά φαίνονται σαν ένας μεγάλος αριθμός, για σύγκριση σημειώνουμε ότι η εταιρεία απέστειλε πάνω από 480 εκατομμύρια chipsets το 2016. Πρόκειται για έναν αριθμό που η εταιρεία θα δυσκολευτεί πολύ να ξεπεράσει ή έστω να τον ισοφαρίσει φέτος. Η πτώση των αποστολών της εταιρείας οφείλεται στην κυριαρχία που απέκτησε φέτος η αμερικανική εταιρία παραγωγής SoC, Qualcomm στην αγορά των μεσαίων και χαμηλών προδιαγραφών συσκευών της Κίνας, όπου η MediaTek κυριαρχούσε για πολύ καιρό.
Σημαντικοί Κινέζοι κατασκευαστές όπως οι Xiaomi, Oppo και Vivo, μετέφεραν ένα μέρος των παραγγελιών τους από την MediaTek στην Qualcomm. Ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας και της χαμηλής αγοράς ελέγχεται από την OPPO και τη Vivo χρησιμοποιούσαν πάντοτε chips της MediaTek, αλλά το τελευταίο OPPO R11 εξοπλίστηκε από ένα mid-range chip της Qualcomm, το Snapdragon 660. Ωστόσο, ο αναλυτής της βιομηχανίας Pan Jiutang αποκάλυψε ότι οι OPPO και Vivo πιθανότατα θα επανέλθουν στη χρήση των MediaTek SoC’s το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι τα νέα mid-range chips που ανακοίνωσε η MediaTek, όπως το Helio P25 και το επερχόμενο Helio P30 είναι ο λόγος για την επιστροφή των δύο κορυφαίων κινεζικών εταιρειών στον παραγωγό chip της Ταϊβάν. Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι το κορυφαίο SoC Helio X30 των 10nm της MediaTek θα τροφοδοτεί τα Meizu Pro 7 και Pro 7 Plus και ότι τα benchmarks δείχνουν ότι ανταγωνίζεται σε επιδόσεις τα Snapdragon 835, Kirin 960 και άλλα. Παραμένει να δούμε αν η στροφή των δύο αυτών εταιρειών σε chips της Mediatek θα επηρεάσει σημαντικά τις συνολικές αποστολές της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειοψηφία των παραγγελιών για chips γίνονται συνήθως το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment