Nokia 8: Θα είναι το πρώτο με Android O;

Ο Αύγουστος επιφυλάσσει αρκετές ανακοινώσεις κινητών τηλεφώνων και εκτός των πολυαναμενόμενων LG V30 / Samsung Galaxy Note 8 υπάρχει άλλη μια ναυαρχίδα που θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση της, το Nokia 8. Η παρουσίαση του smartphone από την HMD θα γίνει στις 16 Αυγούστου και σύμφωνα με μια τελευταία διαρροή, ενδέχεται να κάνει την έκπληξη όσον αφορά το λογισμικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια εικόνα που είδε τα φώτα της δημοσιότητας και προέρχεται από το Geekbench, ένα smartphone με κωδική ονομασία “Unknown Heart” (το συγκεκριμένο όνομα παραπέμπει σε Nokia μοντέλα) και τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα του Nokia 8 φαίνεται πως λειτουργούσε με Android 8.0 “O”, όχι Nougat. 
Αν η εικόνα του Geekbench ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάτι το εξαιρετικά πιθανό, η HMD θα παρουσιάσει το πρώτο κινητό παγκοσμίως με προ-εγκατεστημένη την νεότερη έκδοση του Android, 8.0. Η Φινλανδική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει μια εξαιρετική φήμη αναφορικά με την συνέπεια της στα updates και δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε το Nokia 8 να στέφεται η πρώτη Android 8 πρόταση ναυαρχίδας. Ακόμα και αν το Nokia 8 διατεθεί με Android Nougat, η HMD σίγουρα θα είναι ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές που θα αποστείλουν την ενημέρωση, όταν εκείνη κυκλοφορήσει από την Google. 
Να σημειωθεί πως τα Nokia smartphones μέχρι στιγμής λειτουργούν με σχεδόν stock Android εκδόσεις, κάτι που σημαίνει πως το ίδιο θα ισχύει και με τον high-end εκπρόσωπο που θα δούμε για πρώτη φορά στις 16 του μηνός. Το Nokia 8 θα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των φετινών Google Pixel, όσον αφορά τον συνδυασμό εξαιρετικών τεχνικών χαρακτηριστικών με την stock Android εμπειρία. 
Αν και φαίνεται πολύ δύσκολο, ίσως το Nokia 8 καταφέρει να αποσπάσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές των Galaxy Note 8, iPhone 8 ή LG V30. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τιμή κοντά στα 520 ευρώ και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για αμέτρητους καταναλωτές. Όπως και να έχει, το ενδεχόμενο κυκλοφορίας με προ-εγκατεστημένο το Android O καθιστά ακόμα πιο ελκυστική την πρόταση των HMD / Nokia. Μια ημέρα μετά τις 15 Αυγούστου θα γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες περί του Nokia 8. Αναμένουμε με ανυπομονησία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment