iOS 11: Δεν θα υποστηρίζει εφαρμογές 32-bit

Με την άφιξη του iOS 11 θα πάψουν να υποστηρίζονται οι εφαρμογές 32-bit, κάτι που ήδη αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη η αλλαγή συζητείτο από το 2013, όταν η Apple εισήγαγε τον 64-bit επεξεργαστή με το iPhone 5S. Από τότε οι developers άρχισαν να λαμβάνουν προειδοποιήσεις ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους. Από τον Ιανουάριο άρχισαν να λαμβάνουν και οι χρήστες προειδοποιήσεις ότι με το iOS 11 οι εφαρμογές 32-bit δεν θα δουλεύουν καθόλου με το iOS 11.
Ήδη τον Ιούνιο οι περισσότερες από τις εφαρμογές είχαν εξαφανιστεί από το App Store, αλλά ήταν διαθέσιμες για κατέβασμα αν κάποιος είχε το link. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Apple από τον Σεπτέμβριο ίσως σταματήσει να υποστηρίζει περίπου 200.000 εφαρμογές.Γ
ια την ακρίβεια, σύμφωνα με τη Sensor Tower, υπάρχουν περίπου 187.000 εφαρμογές 32-bit στο App Store, κάτι που μεταφράζεται στο 8% των εφαρμογών για iPhone. Μερικές από αυτές είναι οι YouTube Capture, iSpadez, Neo Nectaris και Infinity Blade. Πάντως η Sensor Tower πιστεύει ότι με την έλευση του iOS 11, οι εφαρμογές θα συνεχίζουν να υπάρχουν στο App Store, καθώς δεν θα αναβαθμίσουν όλοι άμεσα στο iOS 11. Σταδιακά όμως θα εξαφανιστούν εντελώς από το App Store.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment