Τα AR/VR glasses θα αντικαταστήσουν τα smartphones

Ο εμπνευστής των Microsoft HoloLens, Alex Kipman, βλέπει με ιδιαίτερα θετική ματιά την αναπτυσσόμενη τεχνολογία των smartglasses, θεωρώντας ότι στο κοντινό μέλλον (σε ένα βάθος 5ετίας) θα έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν πλήρως ακόμη και τα smartphones!
 Και μπορεί η πρώτη απόπειρα που έγινε από την Google, με τα δικά της "γυαλιά" να μην τα πήγε και τόσο καλά, ωστόσο ο Kipman βλέπει τεράστια δυναμική στην ύπαρξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία βασίζεται στην φιλοσοφία του mixed reality (ένας συνδυασμός Augmented και virtual reality). Ο ιθύνων νους του Microsoft HoloLens project οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι μικρές οθόνες των smartphones, αλλά και τα μεγαλύτερα displays των θα παραχωρήσουν τη θέση τους στα smartglasses, τα οποία θα σημάνουν μία νέα εποχή για τον κόσμο της τεχνολογίας. Μάλιστα, για τον Kipman τα smartphones είναι ήδη "νεκρά" και απλώς ακόμη το καταναλωτικό κοινό δεν το έχει συνειδητοποιήσει.
Όπως χαρακτηριστικά θεωρεί ο ίδιος από τη στιγμή που όλα τα apps, videos, πληροφορίες και ακόμη και η κοινωνική ζωή του χρήστη θα προβάλλονται μπροστά στο πεδίο της όρασης του, τότε σύντομα θα καταλάβει το πόσο παρωχημένα είναι τα smartphones και άλλου είδους συσκευές με την ίδια φιλοσοφία. Αναμφίβολα, ο δημιουργός των HoloLens στοχεύει πολύ ψηλά (και οι προβλέψεις του είναι αρκετά τολμηρές), αλλά σίγουρα μόνο το μέλλον θα δείξει εάν τελικά η συγκεκριμένη τεχνολογία θα καταφέρει να δελεάσει τους λάτρεις των νέων τεχνολογιών, αλλά και τον απλό καθημερινό χρήστη που είναι και το ζητούμενο (ως γνωστόν το πέρασμα από φανταχτερό high-tech gadget σε καθημερινό εργαλείο απαιτεί μπόλικη δουλειά).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment