Η Apple δίνει ζεστό χρήματα για τα OLED πάνελ

Σύμφωνα με νέα αναφορά προερχόμενη από τη Νότια Κορέα σήμερα, η Apple έχει σκοπό να επενδύσει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία LG Display. Ο λόγος είναι η εξασφάλιση της σταθεροποίησης παραγωγής OLED πάνελ για τις μελλοντικές συσκευές iPhone - από το 2018 και μετά. Έχουμε ήδη αναφερθεί στο γεγονός πως η Apple σκοπεύει να δημιουργήσει συσκευές μόνο με οθόνες OLED και η αναφορά αυτή είναι μια μικρή επιβεβαίωση. Πρακτικά η επένδυση θα θεωρηθεί ως προκαταβολή για τα εν λόγω πάνελ OLED, τα οποία θα πρέπει να κατασκευαστούν στο μέλλον. Η συμφωνία αυτή της Apple φημολογείται εδώ και αρκετό διάστημα με τη Samsung να έχει λάβει παραγγελίες μόνο για τη φετινή έκδοση.
Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά η Apple επιθυμεί να μη δεσμεύεται μόνο από έναν προμηθευτή και πόσο μάλλον με τη Samsung. Επιπλέον θα πρέπει να εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες σε πάνελ OLED για τις επόμενες γενιές iPhone. Mην ξεχνάτε πως το εγχείρημα OLED-only, απαιτεί πολλές περισσότερες οθόνες, τα επόμενα χρόνια συγκριτικά με τον αριθμό οθονών για το iPhone 8 εφέτος. Οι ανώνυμες πηγές ισχυρίζονται πως η LG Display σχεδιάζει να αφιερώσει ολόκληρη γραμμή παραγωγής οθονών στην Apple και στα iPhones.
Χρειάζεται περίπου 3,5 τρισεκατομμύρια KRW (Γουάν Κορέας) για ένα τέτοιο εγχείρημα και η Apple διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος για την υλοποίησή του. Παράλληλα η Google αναμένεται να επενδύσει επίσης στην LG Display - περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια - προκειμένου με τη σειρά της να εξασφαλίσει OLED πάνελ, για τα επερχόμενα Pixels. Οι διαθέσιμες ποσότητες σε OLED πάνελ σήμερα είναι περιορισμένες με τη Samsung - ως τον μεγαλύτερο κατασκευαστή - με ποσοστό 95% να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δικών της κυρίων συσκευών, παράλληλα με τα πάνελ που έχει ζητήσει η Apple
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment