Αναβάθμιση κινητού σε Android 8.0 Oreo;

Το Android Oreo παρουσιάστηκε επίσημα. Ναι το ξέρουμε, ακόμη υπάρχουν αρκετοί χρήστες που περιμένουν την αναβάθμιση σε Nougat, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την αγωνία που έχουμε να δοκιμάσουμε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google. 
 Φυσικά το σημαντικότερο ερώτημα με το Oreo είναι το «πότε», αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το ποια κινητά θα αναβαθμιστούν. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 



Google 
Η Google προσφέρει στα κινητά της πλήρη υποστήριξη σε αναβαθμίσεις λειτουργικού για 2 χρόνια, και security patches για 3 χρόνια. Σε αυτές τις συσκευές η Google έχει ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση, και πιο συγκεκριμένα στις συσκευές: 

Google Pixel 
Google Pixel XL 
Google Pixel C 
Nexus 6P 
Nexus 5X 

Φυσικά τα νέα Pixel θα κυκλοφορήσουν με το Oreo εγκατεστημένο. 



Samsung 
Η κορεατική εταιρεία κατασκευάζει τα περισσότερα κινητά από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή και έχει μια πληρέστατη γκάμα. Τα κορυφαία της κινητά S8 και S7 σίγουρα θα αναβαθμιστούν σε Oreo ενώ πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις σειρές Galaxy A και Galaxy J οι οποίες έχουν εξαιρετικές πωλήσεις. Θα μπορούσε φυσικά να αναβαθμίσει και τα S6 και Note 5 αλλά η εμπειρία χρήσης δεν θα είναι αυτή που θα περιμένουν οι χρήστες. Έτσι θα παραμείνουμε στην ασφάλεια των: 

Galaxy S8
Galaxy S8+
Galaxy S7 
Galaxy S7 edge 
Galaxy S7 Active 
(Galaxy J; )
(Galaxy A; ) 



LG 
Και σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι η LG θα προτιμήσει να προσφέρει την εμπειρία του Oreo στα κορυφαία της μοντέλα. Μέσα στην λίστα δεν προσθέσαμε το G5 γιατί είναι ένα μοντέλο που και η ίδια η LG θα προσπαθεί να ξεχάσει. Όχι ότι αποκλείεται να το αναβαθμίσει φυσικά… 

LG V30 
LG V20 
LG G6 



Motorola 
Η Motorola μπορεί να ανακάλυψε τα κινητά, αλλά στο κομμάτι των αναβαθμίσεων δεν πρωταγωνιστεί. Ή μάλλον πρωταγωνιστεί αρνητικά με την έλλειψη υποστήριξης και τις αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά οι παρακάτω σειρές σίγουρα θα αναβαθμιστούν. 

Z series 
Z2 series 
G4 series 
G5 series 



HTC 
Σχετικά εύκολες είναι οι προβλέψεις για τις συσκευές της HTC, μιας και η εταιρεία από την Ταιβάν έχει μειώσει σημαντικά την γκάμα της. 

HTC 10 
HTC U11 
HTC Bolt 
HTC U Ultra 



Huawei 
Ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής έχει αποκτήσει την φήμη ότι ευνοεί την ελίτ. Ότι δηλαδή αναβαθμίζει μόνο τις κορυφαίες της συσκευές. Έτσι είναι εύκολη η πρόβλεψη για το ποια κινητά της θα αποκτήσουν Oreo. 

P10
P9 
Mate 9 
Honor 8 
Honor 6X 



Sony 
Σύμφωνα με διαρροές η Sony έχει ήδη αποφασίσει ποιες συσκευές θα φιλοδωρήσει με το νέο Android. Δυστυχώς η σειρά Xperia Z δεν βρίσκεται μέσα σε αυτή την λίστα. 


Xperia XZ Premium
Xperia XZs
Xperia XZ
Xperia L1
Xperia X Compact
Xperia X Performance
Xperia X
Xperia XA1
Xperia XA1 Ultra



Nokia 
Οι νέοι ιδιοκτήτες της Nokia έχουν ήδη δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν το Oreo το συντομότερο δυνατόν στις συσκευές τους. Μάλιστα με δεδομένο το αρκετά καθαρό UI που έχουν τα κινητά της Nokia μάλλον δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα. 

Nokia 8 
Nokia 6 
Nokia 5 
Nokia 3 



Asus 
Η Asus ήταν η πιο δυναμική στις ανακοινώσεις της σχετικά με την νέα έκδοση του λειτουργικού, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε μια μεγάλη λίστα από συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Oreo. 

ZenFone 4
ZenFone 4 Pro
ZenFone 4 Max
ZenFone 4 Max Plus
ZenFone 4 Max Pro
ZenFone 4 Selfie
ZenFone 4 Selfie Pro
ZenFone 3
ZenFone 3 Deluxe
ZenFone 3 Laser
ZenFone 3 Max
ZenFone 3 Ultra
ZenFone 3 Zoom
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment