Κάμερες με οπτικά Zeiss στα Nokia smartphones!

Η Nokia εδώ και λίγο καιρό έχει επιστρέψει δυναμικά στην αγορά με Android προτάσεις και μόλις ανακοινώθηκε η επιστροφή και των αγαπημένων καμερών της με Zeiss οπτικά μέρη.
Η HMD Global, η οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται το brand Nokia πλέον, ανακοίνωσε από κοινού με τη Zeiss μια μακράς διαρκείας συμφωνία συνεργασίας, για να θέσουν νέα standards όσον αφορά τις κάμερες των smartphones. Δεν ανακοινώθηκε η διάρκεια της συνεργασίας αλλά έγινε σύγκριση με την αντίστοιχη συνεργασία της Zeiss με τη Sony, η οποία κράτησε για 20 χρόνια. Η Zeiss θα παρέχει αισθητήρες, αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνων και βίντεο και εν γένει αρκετό από το know-how της στις κάμερες των επόμενων Nokia smartphones.
65024_1499330337-full
Οι δύο εταιρείες έχουν και προϊστορία. Το 2004 ξεκίνησαν να συνεργάζονται για την κάμερα του Nokia N, που κυκλοφόρησε το 2005, ενώ είδαμε Zeiss optics και στα Lumia με τις PureView κάμερες, με αποκορύφωμα το Lumia 1020 και την 41MP κάμερά του. Η συνεργασία είναι αποκλειστική και αυτό σημαίνει πως δε θα δούμε τεχνολογία της Zeiss σε άλλες μάρκες smartphones, στο άμεσο μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment