SoC της Xiaomi στα νέα μοντέλα της Nokia

Το System On Chip Xiaomi Surge S1 αναμένεται να βρει τη θέση του στα επερχόμενα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας που θα λανσάρει η Nokia. Αυτή τη στιγμή το Xiaomi Surge S1 SoC βρίσκεται εγκατεστημένο στο Xiaomi Mi 5c, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και από τη Nokia στα mid range smartphones της.
To SoC της Xiaomi είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 28 nm, με οχτώ πυρήνες ARM Cortex A53, χρονισμένους τους τέσσερις στα 2.2 GHz και τους άλλους τέσσερις στα 1.4 GHz, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει ένα Mali T860 MP4 GPU. To chip της Xiaomi ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Qualcomm Snapdragon 625, τον Huawei HiSilicon Kirin 655 και τον MediaTek Helio P20, ενώ ήδη η εταιρεία ασχολείται με την κατασκευή του αντικαταστάτη του που θα είναι ο Surge S2 με αρχιτεκτονική 16 nm, σύμφωνα με το Android Headlines.
Η χρήση του Surge S1 SoC από τα μελλοντικά μοντέλα της mid range κατηγορίας που ετοιμάζει η Nokia, σημαίνει ότι θα αφορά σε smartphones που προορίζονται για παγκόσμια διάθεση, αφού το chip αυτό υποστηρίζει όλα τα διεθνή δίκτυα LTE. Σύμφωνα με το Phone Arena, τα μοντέλα αυτά δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην αμερικανική αγορά, αλλά κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment