Orwl. Ο διαστημικός υπολογιστής που... δεν παραβιάζεται

Ο Orwl είναι ένας νέος υπολογιστής που κατασκευάστηκε για να προστατεύει τα δεδομένα σας. Έχει το μέγεθος της παλάμης του χεριού σας και είναι πραγματικά επικεντρωμένος στην ασφάλειά σας. Έρχεται με πολλά layers ασφαλείας, ώστε να σταματήσει ακόμη και τους πιο ένθερμους hackers, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής.
Ας τα δούμε από την αρχή, σύμφωνα με όσα διαβάζουμεr: Πρώτα από όλα χρειάζεστε έναν κωδικό πρόσβασης και ένα ασύρματο μπρελόκ για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.
orwl2
Όταν ο επεξεργαστής είναι σε κατάσταση sleep, οι θύρες USB και HDMI σταματούν να λειτουργούν επίσης κάθε φορά που το ασύρματο μπρελόκ κινείται εκτός εμβέλειας, εμποδίζοντας τον καθένα που έχει φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή να κάνει κάτι που δεν το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, η συσκευή θα διαγράψει οτιδήποτε δεδομένα υπάρχουν στον κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο (SSD) σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων ασφαλείας.
Ο Orwl διαθέτει ένα ενσωματωμένο πλέγμα για την προστασία του secure controller και έναν αισθητήρα κίνησης μαζί με ένα ελεγκτή πίεσης που προσθέτουν επιπλέον ασφάλεια από φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Έρχεται με τεχνολογία secure boot και άμεση δυνατότητα ενημέρωσης firmware. Ο αισθητήρας κίνησης, εκτός από το κλείδωμα του υπολογιστή, βρίσκεται εκεί και για την αποφυγή απώλειας δεδομένων από κάποιο σοκ του σκληρού δίσκου.
orwl3
Η συσκευή χρησιμοποιεί hardware και software ανοιχτού κώδικα, ώστε να ξέρετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο υπολογιστής διαθέτει λειτουργία για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και την προστασία των πλευρικών καναλιών, αλλά δεν καθορίζει ακριβώς πώς επιτυγχάνεται αυτό.Παρ' όλα αυτά, οι δημιουργοί του Orwl που έχουν σκεφτεί τόσες δυνατές μεθόδους επίθεσης δεν υπόσχονται ότι το σύστημά τους είναι αδιαπέραστο από γνωστά ransomware.Η τιμή του ξεκινά από τα 1.699 δολάρια και θα αρχίσει να αποστέλεται από την εταιρεία στους ενδιαφερόμενους από τα μέσα Αυγούστου.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment