Το 2018 θα εκτοξευθεί ο Hellas Sat 4

Ο Hellas Sat 3, αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Hellas Sat με τον διεθνή δορυφορικό οργανισμό Inmarsat, αποτελεί το πρώτο μέρος των σε εξέλιξη επενδύσεων της άλλοτε αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, Hellas Sat, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ελληνικό και κυπριακό δημόσιο, ώστε να χρησιμοποιεί τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου στο διάστημα. Θα ακολουθήσει ο Hellas Sat 4 (μαζί με τον Hellas Sat 3 θα αντικαταστήσουν τον Hellas Sat 2) ο οποίος προγραμματίζεται να εκτοξευτεί σε ένα περίπου χρόνο και θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Hellas Sat με την Σαουδική Αραβία.
Ο Hellas Sat 3 και στη συνέχεια και ο 4, όπως εκτιμάται επενδύσεις της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες επεκτείνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα παροχής ίντερνετ και τηλεφωνίας μέσω του οργανισμού Inmarsat στα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι η Hellas Sat – η οποία μετά την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013, ανήκει στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και Αφρική – διευρύνει σημαντικά τη δραστηριότητά της.
Η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης, δια των εκπροσώπων της, στην εκτόξευση του Hellas Sat 3, ελάχιστα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (29 Ιουνίου 2017) εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετική, στο βαθμό που θα υπάρξει συνέχεια στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με το διάστημα και θα συμβάλει σε ένα καλύτερο συντονισμό των πανεπιστημιακών και άλλων σχετικών φορέων με τον σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια ιδιωτικό τομέα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment