Wiko Ufeel Hands - On Review: γεμάτο ζωντάνια

γαλλική Wiko είναι από τις εταιρείες που έχουν αφήσει ένα πολύ καλό όνομα σε πολλές αγορές του εξωτερικού, καθώς οι συσκευές της διακρίνονται για την αξιοπιστία, το νεανικό στυλ, την φινέτσα και φυσικά για τις εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η Wiko Mobile έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της και στην ελληνική αγορά (μέσω της Teleunicom), φέρνοντας στους Έλληνες καταναλωτές τα Freddy, Tommy και Ufeel, τρείς προτάσεις που κυμαίνονται στο φάσμα των 100 έως 200 ευρώ. Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας το Ufeel, ένα smartphone που επιχειρεί να παίξει δυνατά στην κατηγορία των value for money smartphones, καθώς με κόστος που δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ φιλοδοξεί να κατακτήσει τις καρδιές κυρίως των teenagers και όλων εκείνων των χρηστών που αναζητούν μία άκρως ικανή συσκευή για την καθημερινότητα τους, η οποία όμως να αξίζει μέχρι και το τελευταίο cent που θα δαπανηθεί για την αγορά της…
Wiko Ufeel (12)
Νεανικό και trendy design!      
Το Ufeel (παρατηρώντας ακόμη και την πολύχρωμη συσκευασία του) επιχειρεί να περάσει έναν πιο «funky» και «νεανικό» χαρακτήρα. Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 143x70,7x8,55 χιλιοστά και παρόλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο λεπτά smartphones της αγοράς, ωστόσο προσφέρει άνεση και ευελιξία όταν επιχειρείς να το χειριστείς με το ένα χέρι.
Wiko Ufeel (9)
Επίσης, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι το Ufeel είναι και μία σχετικά ελαφριά συσκευή, καθώς ζυγίζει μόλις 147 γραμμάρια. Παρατηρώντας καλύτερα τα υλικά κατασκευής του Wiko Ufeel, αμέσως ξεχωρίζουμε το ανθεκτικό μεταλλικό πλαίσιο που πλαισιώνει περιμετρικά συσκευή φανερώνει την πρόθεση της Wiko να δημιουργήσει ένα smartphone με υψηλή αντοχή. Μοναδική «παραφωνία» είναι ίσως το κάπως λεπτό πλαστικό back plate που θέλει ίσως λιγάκι προσοχή στην προσθαφαίρεση του, αλλά το θετικό είναι ότι λόγω της υφής του, η αλήθεια είναι ότι εξασφαλίζει εξαιρετικό κράτημα.
Wiko Ufeel (10)
Παρατηρώντας πιο διεξοδικά το Ufeel, διαπιστώνουμε ότι στην δεξιά πλευρά «κατοικούν» τα power on / off και τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στην επάνω πλευρά υπάρχει το audio input jack, το οποίο δέχεται τα κλασικά ακουστικά hands-free με jack στα 3.5mm, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει η υποδοχή για την USB, με την αριστερή πλευρά να είναι κενή. Επιπλέον, το Ufeel διαθέτει ένα physical button, το οποίο ενσωματώνει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των περισσοτέρων smartphones. Αυτό που αξίζει να προσθέσουμε είναι ότι ο fingerprint scanner διακρίνεται για τον υψηλό βαθμό απόκρισης που προσφέρει, καθώς μπορεί να αντιληφθεί το δαχτυλικό σας αποτύπωμα σε χρόνο… dt!
Wiko Ufeel (3)
Το back plate του Ufeel είναι αποσπώμενο και βλέποντας το πίσω τμήμα της συσκευής μπορούμε να διακρίνουμε την υποδοχή για την microSD (μπορεί να δεχθεί microSD που φτάνει τα 64GB), ενώ ακριβώς απέναντι υπάρχει η dual-SIM slot (MicroSIM). Επίσης, στο πίσω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε και το ηχείο του Ufeel, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπαταρία του, με χωρητικότητα στα 2500mAh που παρέχει χρόνο αναμονής στις 212 ώρες και χρόνο χρήσης στις 13 ώρες, δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Wiko Ufeel (8)
Σε γενικές γραμμές, το Wiko Ufeel δεν σχεδιάστηκε τόσο για να τραβήξει όλα τα φλας πάνω του, αλλά για να προσφέρει ευκολία στη χρήση και εργονομία. Άλλωστε ο μέσος χρήστης ως γνωστόν δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από ένα smartphone που να μπορεί να το χειρίζεται με άνεση και προπάντων ξεκούραστα.
Wiko Ufeel (2)
Στα ενδότερα…
Προχωρώντας στην διεξοδική ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών του Ufeel και στρέφοντας την προσοχή μας πρώτα στη οθόνη, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 5 ιντσών IPS display στα 720p παράγει ένα άριστο οπτικά αποτέλεσμα. Μπορεί ναι μεν το display του Ufeel να μην ανήκει στις κορυφαίες οθόνες που υπάρχουν στην αγορά, αλλά το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση της Wiko ανταποκρίνεται άψογα ακόμη και όταν η οθόνη του είναι στραμμένη direct στη ακτίνες του ήλιου, ενώ έρχεται με έξυπνη τεχνολογία (CABC), η οποία προσαρμόζει αυτόματα τον φωτισμό έτσι ώστε να εξοικονομείται περισσότερη ενέργεια. Πέραν του αξιόλογου οπτικού αποτελέσματος δεν γίνεται να μην σταθούμε και στην ταχύτατη απόκριση που καθιστά την πλοήγηση σας μία μοναδική απόλαυση.
Wiko Ufeel (1)
Ρίχνοντας μία ματιά στον «εσωτερικό κόσμο» του Ufeel εδώ διαπιστώνουμε ότι το smartphone της Wiko βασίζεται σε ένα τετραπύρηνο chipset με 4 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,3GHz, ενώ το ποσό της μνήμης του Ufeel ανέρχεται στα 3GB μνήμης RAM. Μπορεί η επιλογή ενός 8πύρηνου chipset να φάνταζε πιο ιδανική, ωστόσο την δουλειά σας θα την κάνετε και με το παραπάνω, ενώ ακόμη και εάν το πιέσετε με multitasking tasks, το Ufeel θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Καλό είναι βέβαια να έχετε και κάποιο μέτρο στο τι τρέχετε με ένα smartphone που δεν εντάσσεται στην high-end κατηγορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρόταση της Wiko δεν θα σας απογοητεύσει.
Wiko Ufeel (5)
Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του Ufeel αξίζει να αναφερθούμε στον εξαιρετικό συνδυασμό του Android Marshmallow 6.0 με το WIKO User Interface, το οποίο διακρίνεται για την ξεχωριστή ευελιξία του, προσφέροντας στον χρήστη μία άνετη, πλούσια και... "ελαφριά" εμπειρία χρήσης. Το κυριότερο προσόν του WIKO User Interface (που ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική κάθετη διάταξη των εφαρμογών) είναι ότι δημιουργεί ένα ζεστό και εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη. Μάλιστα, ένα από τα στοιχεία του UI της γαλλικής εταιρείας είναι ότι μέσω του My Launcher μπορείτε να ρυθμίσετε τις εφαρμογές που χρειάζεστε στην mobile καθημερινότητα σας.
Wiko UI 1
WIKO UI 2
Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Wiko Ufeel έρχεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία αποτελούν το στάνταρ της εποχής, ωστόσο η δυνατότητα για προσθήκη microSD card (έως 64GB) κυριολεκτικά θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που αναζητάτε παραπάνω storage για να αποθηκεύσετε τα multimedia αρχεία σας. Όσον αφορά το connectivity, το smartphone της Wiko προσφέρει: 4G, Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi Hotspot, DLNA, αλλά και ραδιόφωνο για τους πιο παραδοσιακούς.
Wiko Ufeel (7)
Όπως βέβαια κάθε σύγχρονο smartphone που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Ufeel δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει μία σειρά από σύγχρονα camera features, που έχουν σαν στόχο να καλύψουν από τους πιο αρχάριους μέχρι τους πιο "βετεράνους" χρήστες της mobile φωτογραφίας. O main sensor φέρει την υπογραφή της Sony (IMX 258) και η ανώτερη ανάλυση που προσφέρει φτάνει τα 13MP. Το όνομα Sony ως γνωστόν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει συνδεθεί με τους πιο ποιοτικούς camera sensors της αγοράς και σίγουρα το φωτογραφικό αποτέλεσμα που θα πάρετε είναι υψηλής ποιότητας. O ΙΜΧ 258 sensor της Sony φροντίζει και για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το auto-focus και η γενικότερη απόκριση του λογισμικού της κάμερας θα σας καλύψει 100%. Οι λάτρεις των selfies φυσικά δεν θα μπορούσαν να μείνουν στην… απέξω, καθώς το Ufeel έρχεται με εμπρόσθια κάμερα στα 5MP με δυνατότητα Wideselfie που σημαίνει ότι μπορείτε να χωρέσετε όλη σας την παρέα μέσα στο κάδρο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το smartphone της Wiko δύναται να πραγματοποιήσει video recording στα 1080p.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment