πρόσβαση στο σύστημα αρχείων στο iOS 11;

Το WWDC 2017 θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες από τώρα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες για το iOS 11 αρχίζουν να διαρρέουν. Συγκεκριμένα, χάρη σε αυτά τα leaks μαθαίνουμε ότι η Apple θα επιτρέψει την πρόσβαση στο file system στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ο λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ως πιθανή μια τέτοια εξέλιξη, είναι ότι έκανε την εμφάνισή του μια νέα εφαρμογή που φέρει το τίτλο Files.
Για όσους δε γνωρίζουν, αρκεί να αναφέρουμε ότι το iOS ακολουθεί μια τακτική, χαρακτηριστικό της οποίας είναι να μην επιτρέπει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα αρχείων, προκειμένου να απλοποιήσει την όλη διαδικασία. Το app που έκανε την εμφάνισή του απαιτεί iOS 11 ή νεότερη έκδοση για να λειτουργήσει, κάτι που σημαίνει ότι βασίζεται σε λειτουργικότητα που η τρέχουσα έκδοση του iOS δεν έχει.
Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να αναμένουμε πλήρη πρόσβαση, ούτε το Android δεν παρέχει αυτό το χαρακτηριστικό. Αντίθετα, λέγεται ότι θα γνωρίσουμε μια νέα ενότητα που θα είναι προσβάσιμη από τους χρήστες για αρχεία όπως μουσική και εικόνες. Ή με απλά λόγια, έναν πιο βολικό τρόπο να κάνουμε από εδώ και στο εξής ότι κάναμε μέχρι σήμερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment