Τι νέο θα βρεις στο Control Center του iOS 11

Με τη διάθεσή του το 2013, το iOS 7 έφερε κάτι περισσότερο από ορισμένες αλλαγές ως προς το design στην πλατφόρμα. Προσέφερε πλήθος πρακτικών tweaks στο iOS και μεγαλύτερη λειτουργικότητα, ενώ έκανε και την εμφάνισή του το περίφημο Control Center. Με μια απλή κύλιση του χεριού από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του iPhone και του iPad να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις, όλες προσβάσιμες από οποιαδήποτε οθόνη.
Fast-forward στο 2017 και το iOS 11 πλέον παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αλλαγή ως προς το design του Contro Center. Αντικείμενο αυτού του άρθρου, είναι μια σύντομη ξενάγηση στα βασικότερα χαρακτηριστικά του. Θα πρέπει να γίνει μια σημαντική επισήμανση σε αυτό το στάδιο. Οι αλλαγές που θα αναλυθούν παρακάτω, βασίζονται σε μια πρώιμη preview έκδοση του λειτουργικού σε ένα iPhone 7 Plus. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα το Control Center να υποστεί κάποιες αλλαγές, τόσο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του, όσο και ως προς το design μέχρι την παρουσίαση της τελικής έκδοσης, το ερχόμενο Φθινόπωρο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη σύντομη εξερεύνησή του.
Τι άλλαξε πλέον στο Control Center;
Στο iOS 11, η Apple βάζει όλη την λειτουργικότητα του Control Center σε μια και μόνο οθόνη. Έχετε τον απόλυτο έλεγχο της μουσικής σας στην πάνω δεξιά γωνία, ενώ η φωτεινότητα και τα sliders της έντασης του ήχου βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Τα connectivity toggles βρίσκονται προς τα πάνω και αριστερά, ενώ οι συντομεύσεις βρίσκονται στο συνηθισμένο σημείο. Δηλαδή, το Control Center φαίνεται και είναι διαφορετικό, κάτι που οι χρήστες των Apple συσκευών σίγουρα θα συνηθίσουν με την πάροδο του χρόνου.
Καταγραφή
Μια σημαντική υπενθύμιση που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι πλέον τα sliders του ήχου και της φωτεινότητας ρυθμίζονται κάθετα και όχι οριζόντια. Ίσως αυτό να έγινε για να μην αλλάζετε τις ρυθμίσεις άθελά σας, αν και πάλι ελοχεύει ένας τέτοιος κίνδυνος. Το πιο σημαντικό είναι, ότι ενσωματώνεται και το Force Touch. Για παράδειγμα μια μεγαλύτερη πίεση στο panel με τα toggles της συνδεσιμότητας, κάνει να προβάλλονται ακόμη περισσότερα. Επίσης, το Force Touch στο panel της μουσικής, σας επιτρέπει να βλέπετε πληροφορίες για τα μουσικά κομμάτια που έχετε, ενώ προβάλλει και περισσότερες επιλογές.
Μπορώ να προσαρμόσω το Control Center σύμφωνα με τις επιθυμίες μου στο iOS 11;
Φυσικά. Ορισμένα από τα στοιχεία, όπως αυτά της συνδεσιμότητας και τα audio panels καθώς και τα sliders του ήχου και της φωτεινότητας δεν μπορούν να αλλάξουν θέση, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των συντομεύσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Εκ προεπιλογής, οι συντομεύσεις έχουν ρυθμιστεί κατά τέτοιον τρόπο για την εύκολη πρόσβαση στον φακό, στην αριθμομηχανή, στο ξυπνητήρι και στην κάμερα. Αυτή η σειρά μπορεί να αλλαχθεί, αφαιρώντας και προσθέτοντας στοιχεία.
Καταγραφή

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment