ΚΑΝΤΕ ΤΟ IPHONE ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ..

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα iPhone είναι ότι αυτό μπορεί να «ζήσει» για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και πολλοί χρήστες αγοράζουν την τελευταία πρόταση της Apple πιο συχνά από τα iPad και τα Mac. Αν και πρόκειται για ένα ποιοτικό προϊόν για το οποίο ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία, πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα επιδόσεων με την πάροδο του χρόνου. Μια σαφής διαφορά του iPhone σε σχέση με ένα Mac είναι ότι το hardware του δεν μπορεί να αναβαθμιστεί για να βελτιωθούν αυτά τα προβλήματα. Η μόνη λύση παραμένει το software και σ' αυτό τον τομέα όμως μπορείτε να κάνετε μικρά "θαύματα" ως προς τις επιδόσεις της συσκευής σας.
Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις επιδόσεις της.
Ενημερώνοντας το λογισμικό του iPhone
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναβάθμιση στη τελευταία έκδοση του iOS και η συστηματική ενημέρωση των εφαρμογών μας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και να βοηθήσει το iPhone να συμπεριφέρεται καλύτερα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αυτό δε συμβαίνει. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα παλιό iPhone τεσσάρων ή πέντε ετών, η αναβάθμιση του iOS δε θα βοηθήσει, καθώς από ένα σημείο και μετά η Apple δεν μπορεί να βελτιώσει άλλο τις επιδόσεις μετά το πέρας αρκετών ετών. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η συμβατότητα του iOS 10 με τα διάφορα μοντέλα iPhone.
compatible-devices
Εκκινήστε το App Store και ελέγξτε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τις εφαρμογές σας. Επίσης πηγαίνετε στο Settings/General/Software Update για να δείτε αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το λειτουργικό.
Απελευθερώνοντας χώρο στο iPhone
Ο μικρός αποθηκευτικός χώρους που απομένει ή και σε κάποιες περιπτώσεις αν έχετε καταλάβει όλο το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο είναι ακόμη μια αιτία ενός αργού iPhone. Για να μπορέσετε να ελέγξετε τι καταλαμβάνει χώρο στη συσκευή σας αρκεί να πάτε στο Settings/General/Storage & iCloud Usage. Apps που κρασάρουν, δε δέχονται emails ή μηνύματα ή αν δεν μπορείτε να προβείτε στη λήψη φωτογραφιών και video είναι ακόμη μια ένδειξη μειωμένου χώρου.
Δραστηριότητες App Refresh και Low Power λειτουργία
Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας Low Power είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την background refresh δραστηριότητα των εφαρμογών, κάτι που συνακόλουθα θα περιορίσει και τα ποσά των διεργασιών που επιτελεί παρασκηνιακά η συσκευή σας. Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας μπορεί να γίνει μέσω του Settings/Battery/ Low Power Mode. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή για μεμονωμένα apps, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.
how-to-track-and-manage-cellular-data-8
System resources
Καθώς το iOS αυτορυθμίζεται πολύ ικανοποιητικά όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του συστήματος δε χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο γι' αυτό. Ωστόσο όμως, υπάρχουν ορισμένα τρίτα apps τα οποία υπόσχονται να μας παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και να μας δώσουν μια πληρέστερη εικόνα.
sizing-up-a-slow-iphone-ipad-and-what-to-do-3
Ένα από αυτά είναι το Traffic Monitor, το οποίο χρησιμοποίησε η ομάδα του 9to5mac.com για να καταλήξει σε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα. Η εικόνα που ακολουθεί παρακάτω αποτυπώνει με λεπτομέρεια την κατάσταση του iPhone τη χρήση μνήμης. Συγκεκριμένα βλέπουμε:
1. Στη πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τη χρήση μνήμης με 15 εφαρμογές ανοιχτές περίπου, 21 Safari tabs και τη συσκευή να μην έχει κλείσει για πάνω από 10 ημέρες.
2. Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε το iPhone μετά από κλείσιμο Safari tabs και των εφαρμογών.
3. Τη χρήση της μνήμης έπειτα από την ολική απενεργοποίηση του iPhone.
sizing-up-a-slow-iphone-ipad-and-what-to-do-4
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι ορισμένοι πόροι μνήμης απελευθερώνονται με το κλείσιμο των safari tabs αλλά και με την ολική απενεργοποίηση της συσκευής. Ως εκ τούτου, είναι πολύ καλή ιδέα να απενεργοποιείτε το iPhone σας μια φορά την εβδομάδα αν συνηθίζετε να το έχετε πάντα ανοιχτό. Επίσης, κάτι σημαντικό που ανέδειξε αυτό το test του 9to5mac.com είναι ότι οι διεργασίες παρασκηνίου δεν καταναλώνουν αρκετούς πόρους. Συνολικά, το iOS έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο για να μην ανησυχείτε αν πρέπει να κλείσετε τα apps, αν και σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν κολλήματα ή κρασαρίσματα καλό είναι να το δοκιμάσετε.
Ακόμη δεν είδατε κάποια βελτίωση;
Κάτι ακόμη που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι να κάνετε ένα reset των Network Settings ή All Settings. Αυτές οι επιλογές μπορούν να βρεθούν στο Settings/General/Reset. Επιλέξτε πρώτα το Reset Network Settings. Αυτό δε θα διαγράψει κάποια δεδομένα, αν και θα πρέπει να πληκτρολογήσετε ξανά του κωδικούς για το Wi-Fi. Αν δε δείτε κάποια βελτίωση, επιλέξτε το Reset All Settings. Με αυτή την ενέργεια, δε διαγράφονται δεδομένα χρηστών αν και ορισμένα wallpapers, όπως της Οθόνης κλειδώματος ή της Home Screen θα πρέπει να ξαναρυθμιστούν. Σε κάθε περίπτωση, το iPhone σου σίγουρα θα έχει βελτιωθεί μετά από αυτές τις ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, ως τελική λύση θα πρέπει να θεωρείτε το restore.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment