H MICROSOFT ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει smartphones, απλά αυτά δεν θα μοιάζουν με αυτά που έχει συνηθίσει να βλέπει το κοινό. 
Η Microsoft αν και αποτελεί εδώ και χρόνια τον κυρίαρχο στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές, εντούτοις δεν τα κατάφερε με την ίδια επιτυχία στον τομέα των smartphones. Δεν κατάφερε δηλαδή να μπει σφήνα στο δίπολο που δημιούργησαν η Apple και η Google με το λειτουργικό Android. Οι προσπάθειες βέβαια έγιναν: επανασχεδιάστηκαν τα Windows ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες μίας mobile συσκευής ενώ πραγματοποιήθηκε και η εξαγορά της Nokia, μία από τις σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας. 
Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι κινήσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Παρόλα αυτά η Microsoft δεν εγκατέλειψε τα σχέδιά της για καθιέρωση στον χώρο των φορητών συσκευών, ακόμη και αν αυτά τα σχέδια έρθουν αργοπορημένα με τη μορφή του πολύ-αναμενόμενου Surface Phone. Παραχωρώντας συνέντευξη στην ενότητα Make Me Smart του MarketPlace, ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον σχεδιασμό των μελλοντικών της smartphones. «Κατασκευάζουμε και σήμερα κινητά τηλέφωνα. 
Έχουμε OEM κατασκευαστές όπως η HP και άλλους, ενώ εμείς επιλέγουμε πολύ συγκεκριμένους τομείς όπου επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας, όπως είναι η διαχείριση, η ασφάλεια και αυτό που εμείς αποκαλούμε Continuum, δηλαδή τη δυνατότητα ένα smartphone να μπορεί να λειτουργεί και σαν desktop υπολογιστής», ανέφερε ο επικεφαλής της Microsoft. «Άρα, όταν μας ρωτάνε “πότε θα φτιάξετε περισσότερα τηλέφωνα” η απάντηση είναι ότι σίγουρα θα φτιάξουμε περισσότερα τηλέφωνα. Απλά, ίσως αυτά να μην μοιάζουν με τα τηλέφωνα που φτιάχνουμε σήμερα», κατέληξε ο Satya Nadella. «Αυτό που έχουμε καταφέρει με τη σειρά Surface είναι ένα καλό παράδειγμα. Κανείς, πριν από εμάς, δεν είχε σκεφτεί τις συσκευές 2-in-1, δημιουργήσαμε αυτήν την κατηγορία και είχαμε επιτυχία. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε», σημείωσε εμφατικά το αφεντικό της Microsoft.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment