Snapdragon 835 θα μπορεί να τρέξει Windows 10,

Μια από τις πιο εκπληκτικές ανακοινώσεις της Microsoft κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WinHEC 2016, ήταν ότι τα Windows 10 θα μπορούν να τρέξουν σε ARM επεξεργαστές, προσπερνώντας το «κλείδωμα» της Intel στη πλατφόρμα. Δεν αναφερόμαστε στα Windows 10 Mobile, ή στα Windows RT με πάμπολλους περιορισμούς, αλλά στην έκδοση των Windows 10 που τρέχει και στα σημερινά PCs. Όχι μόνο τα Windows 10 θα μπορούν να τρέξουν σε ARM επεξεργαστές, αλλά και τα desktop apps, όπως τα Office 2016 και Adobe Photoshop. Εν ολίγοις, τα Windows 10 θα μπορούν να τρέξουν σε Snapdragon 835 κάποια στιγμή προς το τέλος του 2017, με την εταιρεία να δίνει τώρα λίγες περισσότερες περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το ζήτημα αυτό.
Η υποστήριξη ARM επεξεργαστών από τα Windows 10 είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς κάνει διαθέσιμο το λειτουργικό σύστημα σε όλο και περισσότερες συσκευές. Οι επεξεργαστές της ARM είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί σε σχέση με τις αντίστοιχες λύσεις της Intel, με SoCs όπως το Snapdragon 835 να έρχεται με ενσωματωμένη την υποστήριξη κινητών δικτύων LTE. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν συσκευές οι οποίες θα μπορούν να προσφέρουν πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας.
qualcomm-snapdragon-tablet-100697771-orig-100701645-large-720x720
Στην πράξη, Microsoft και Qualcomm έχουν συνεργαστεί πάνω σε ένα νέο «cellular PC» concept, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει εξαιρετικά λεπτά και με μικρό βάρος PC notebooks συμβατά με δίκτυα LTE. Με απλά λόγια, ο Snapdragon 835 θα είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το βασικό λειτουργικό σύστημα των Windows 10 αλλά και το «emulation engine» που θα καταστήσει εφικτό το τρέξιμο desktop Windows εφαρμογών.
Σύμφωνα με την Qualcomm αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να συνεργαστούν από κοινού για τη δημιουργία τέτοιων συσκευών με Snapdragon 835 SoC. Θα πρόκειται για συσκευές μεσαίου κόστους οι οποίες όμως θα ξεκινήσουν να διατίθενται από τα τέλη του 2017 και πολύ περισσότερο τα έτη 2018-2019. Αν και κανείς δε θα πρέπει να αναμένει αυτές οι συσκευές να συμπεριφέρονται σαν ένα high-end PC, θα παρέχουν ικανοποιητικές επιδόσεις για την επιτέλεση πλήθος καθημερινών διεργασιών.
Είναι απολύτως λογικό να αναμένουμε ότι αυτά τα «cellular PCs», θα φθάσουν κάποια στιγμή το μέγεθος των smartphones, κάτι που θα περιέγραφε πλήρως το Surface Phone concept. Αν μάλιστα η Microsoft δώσει στο Windows 10 Mobile Continuum concept τη δυνατότητα να τρέχει desktop apps όταν αυτά τα μικρά «cellular PCs» συνδεθούν σε εξωτερικές οθόνες, με πληκτρολόγιο και ποντίκι, τότε θα μπορέσει να προσφέρει μια ενιαία συσκευή η οποία θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του χρήστη. Άλλωστε, ο Snapdragon 835 περιλαμβάνει υποστήριξη για πλήθος εξαρτημάτων ενός PC, όπως θύρες USB, κάτι που θα του επιτρέψει την υποστήριξη πολλών περιφερειακών.
Οι πληροφορίες προς το παρόν είναι περιορισμένες, αλλά Qualcomm και Microsoft παραμένουν προσηλωμένες στο στόχο τους. Με την πλήρη υποστήριξη των Windows desktop apps από αυτά τα «cellular PCs», η Microsoft θα μπορέσει να ξεπεράσει την αποτυχία των Windows RT, προωθώντας παράλληλα έναν νέο τύπο συσκευών που θα επιτρέπουν στους χρήστες να εργαστούν με αυτό παντού.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment