Στα σκαριά το remake του "The Matrix"

Από τη στιγμή που το Blade Runner αλλά και το Mad Max, έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν πολύ σύντομα συνέχειες πολλά χρόνια μετά την προβολή τους στον κινηματογράφο, γιατί να μη συμβεί το ίδιο και για το Matrix. Σε δημοσίευμα του ο ιστότοπος The Hollywood Reporter αναφέρει ότι το κινηματογραφικό στούντιο Warner Bros που βρίσκεται πίσω από την αρχική τριλογία των ταινιών Matrix, έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για τo remake μιας από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Κανένας δε περίμενε ότι η πρώτη ταινία "The Matrix" θα έσπαγε ταμεία όταν πρωτοκυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 1999 -yeap-, με τους αδερφούς Wachowski (τότε), να δημιουργούν μια ταινία σταθμό. Η ταινία ξεχώρισε για το φουτουριστικό σενάριο αλλά και για τα εκπληκτικά εφέ, με χαρακτηριστικότερο αυτό που ονομάστηκε bullet time. 
Στην ταινία, η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Neo), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα. Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλα από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο. Αναμενόμενα, η μεγάλη επιτυχία της ταινίας έφερε και δύο συνέχειες, το "The Matrix Reloaded" καθώς και το "The Matrix Revolutions" που κατά γενική ομολογία ήταν κατώτερες των προσδοκιών και φυσικά της αρχικής ταινίας. 
Σε ότι αφορά τα σχέδια της Warner Bros δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία πέρα του ότι το όνομα του ηθοποιού Michael B. Jordan που ξεχώρισε στην ταινία Creed, είναι ανάμεσα σ' αυτά που ξεχωρίζουν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα ακόμα στοιχείο που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι αν το σενάριο θα αποτελεί remake της αρχικής ταινίας ή κάποια παράλληλη ιστορία βασισμένη σε ήρωα της ταινίας. Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οποιαδήποτε ανάμειξη ηθοποιού ή σκηνοθέτη από την προηγούμενη τριλογία, θα πρέπει να αποκλειστεί.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment