Η Qualcomm εμπόδισε τη Samsung στην πώληση Exynos

Τα Exynos chipsets είναι σχεδόν αποκλειστικά για τις συσκευές της Samsung και πολλοί μπορεί να θεώρησαν ότι η Samsung ακολουθεί τα βήματα της Apple με τη σειρά Α που προορίζεται μόνο για τις δικές της συσκευές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η The Korea Economic Daily, ο λόγος που η σειρά Exynos, δεν βρίσκεται σε άλλες συσκευές, είναι η Qualcomm, η οποία το έχει αποτρέψει.
Για την ακρίβεια, το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η Samsung ήθελε να πουλήσει τα Exynos chipsets σε άλλους κατασκευαστές, αλλά η Qualcomm στάθηκε εμπόδιο μέσω της “κατάχρησης” του standard για απαραίτητες αδειοδοτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτό προφανώς εμπόδισε τη Samsung από το να πουλήσει τα modems και integrated chipsets σε άλλες εταιρείες για 25 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Θεμιτού Εμπορίου: “Η Samsung Electronics έχει αποκλειστεί από την πώληση σε άλλους κατασκευαστές λόγω μιας συμφωνίας αδειοδότησης που έχει με την Qualcomm”. Αυτή τη στιγμή η Qualcomm αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα σε διάφορες χώρες και μην ξεχνάμε ότι και η Apple έχει καταθέσει μήνυση 1 δισ. δολαρίων εναντίον της.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment