HTC One A9 της Cog Systems παρουσιάστηκε στo MWC 2017

Όταν διαχειρίζεστε κάποια εμπιστευτικά έγγραφα στη συσκευή σας και τα οποία σε καμιά περίπτωση δε θα θέλετε να διαρρεύσουν, χρειάζεστε ένα ασφαλές smartphone, το οποίο να μπορεί να σας προστατέψει από τις πιο κοινές απειλές malware. Φυσικά, το iOS και το Android διαθέτουν αρκετές δικλείδες ασφαλείας, αλλά κάποιες φορές αποτυγχάνουν να παρέχουν το επίπεδο ασφαλείας που απαιτούν κάποιες ειδικές περιστάσεις. Έτσι, η Cog Systems, μια εταιρεία από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχει τη λύση. Ένα HTC One A9, εξοπλισμένο με τη πλατφόρμα ασφαλείας της ίδιας, D4.
Η εταιρεία, η οποία αναπτύσσει και ενσωματώνει ειδικό λογισμικό ασφαλείας σε συσκευές συγκεκριμένων κυβερνήσεων, παρουσίασε στην έκθεση MWC 2017, ένα HTC One A9, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με το D4 mobile development kit της ίδιας. Πρόκειται για μια σουίτα χαρακτηριστικών ασφαλείας που περιλαμβάνει ένα κρυπτογραφημένο storage module, ένα VPN που δεν μπορεί να διαπεραστεί και το οποίο δρομολογεί το traffic της συσκευής μέσω ασφαλούς server.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η ασφάλεια των συσκευών είναι ένα μείζον θέμα. Μόλις πριν από λίγους μήνες στο συνέδριο RSA με θέμα την ασφάλεια, που έλαβε χώρα στο San Francisco, η Google ανέφερε ότι το «Verify Apps», ένα χαρακτηριστικό του Android που αυτομάτως σκανάρει τις συσκευές για «επιβλαβές» λογισμικό, ελέγχει πάνω από 6 δισεκατομμύρια apps την ημέρα. Ο CEO της Cog Systems, Daniel Potts σε πρόσφατες δηλώσεις ανέφερε: «Με το 73% όλων των Αμερικανών να έχουν πέσει θύμα κάποιου είδους κυβερνοεπίθεσης, ο καθένας μας χρειάζεται μια ασφαλή συσκευή, όχι μόνο οι κυβερνητικές υπηρεσίες».
To One A9 είναι διαθέσιμο μέσω επιλεγμένων παρόχων και μεταπωλητών, με την εταιρεία να αναφέρει ότι ήδη έχει δεχθεί την πρώτη παραγγελία συσκευών από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment