Με το BeeHex εκτυπώνετε 3D πίτσες


Η BeeHex, ένα startup στη Silicon Valley, έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ ειδικευμένο να εκτυπώνει 3D πίτσες, όπως διαβάζουμε  Όλα ξεκινούν από μια εφαρμογή smartphone. Μετά την επιλογή του μεγέθους, της ζύμης, της σάλτσας και των τυριών της πίτσας, αναλαμβάνει το μηχάνημα. Σε 60 δευτερόλεπτα, δημιουργεί την πίτσα, πριν σας κοινοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να τη βάλετε στο φούρνο.

Πέντε λεπτά αργότερα, μπορείτε να έχετε μια νόστιμη (?) πίτσα στο πιάτο σας.
pizza-heart
Και εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια... καλλιτεχνική πίτσα, σας προσφέρονται αρκετές επιλογές προσαρμογής. Απλά ανεβάστε μια εικόνα jpg, και το μηχάνημα θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μιμηθεί το σχήμα και τις καμπύλες που εμφανίζονται στην εικόνα.
Peppizza
Η BeeHex εξασφάλισε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 125.000 δολαρίων από τη NASA για να συνεχίσει την ανάπτυξη του project. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ελπίζει ότι το ρομπότ μπορεί να προσφέρει κάτι πιο νόστιμο από τα τρόφιμα σε κενό αέρος που διαθέτουν στους αστροναύτες, ειδικά τώρα που σκέφτονται και τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.
Τα 125.000 δολάρια όμως είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η εταιρεία εξασφάλισε και 1 εκατομμύριο δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το TechCrunch, για να ξεκινήσει το πρώτο της εμπορικό προϊόν: Chef 3D.
Ξεκινώντας αργότερα αυτό το έτος, το Chef 3D θα μπορούσε να βρίσκεται παντού: θεματικά πάρκα, γήπεδα, ή και εμπορικά κέντρα. Η εταιρεία αναφέρει ότι η μηχανή απαιτεί μόνο ένα άτομο για να λειτουργήσει και θα είναι πιο γρήγορη από μια τυπική πιτσαρία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment