Θα εγκαταλείψει την υποστήριξη των 32-bit apps στο iOS 11

Βασιζόμενοι σε αναδυόμενη ειδοποίηση που εμφανίζεται σε χρήστες οι οποίες έχουν αναβαθμίσει στη δοκιμαστική έκδοση iOS 10.3, μπορούμε να διατυπώσουμε με βεβαιότητα την άποψη ότι η Apple θα σταματήσει οριστικά την υποστήριξη των 32-bit apps σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS. Το αναδυόμενο αυτό μήνυμα κάνει την εμφάνισή του σε συγκεκριμένες εφαρμογές, γνωστοποιώντας έτσι στο χρήστη ότι ο προγραμματιστής θα πρέπει να ενημερώσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ώστε αυτή να παραμείνει συμβατή με το iOS.
Μερικοί προγραμματιστές έχουν ήδη ενημερώσει τις εφαρμογές τους, από τον Σεπτέμβριο του 2013 με την κυκλοφορία του iPhone 5s. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη συσκευή της Apple ερχόταν εξοπλισμένη με το 64-bit A7 chipset, καθιστώντας έτσι το iPhone 5s το πρώτο smartphone της εταιρείας το οποίο υποστήριζε τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Ήταν εκείνη ακριβώς η στιγμή, που μερικοί προγραμματιστές έκαναν τις σχετικές τροποποιήσεις στις εφαρμογές τους, ενώ άλλοι όχι, συνεχίζοντας να διαθέτουν apps αρχιτεκτονικής 32-bit. Από τον Φεβρουάριο του 2015, όλα τα νέα apps έπρεπε να έρχονται με υποστήριξη 64-bit.
Αλλά, πάνω από δυο χρόνια έχουν περάσει από τότε που το 64-bit A7 SoC έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά, με την Apple πλέον να ελπίζει πως θα εξαναγκάσει τους developers να αναβαθμίσουν τα 32-bit apps. Η εταιρεία ίσως επικοινωνήσει και με τον κάθε έναν ξεχωριστά μέσω email καλώντας τους να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες αλλαγές. Οι προγραμματιστές θα πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσουν τα apps πριν την άφιξη του iOS 11, ειδάλλως οι εφαρμογές τους δεν θα είναι συμβατές με αυτό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment