Microsoft: Αναθέτει σε άλλη εταιρεία την εξυπηρέτηση κατόχων Lumia κινητών

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Micrsoft όσον αφορά στο mobile, όμως οι ενδείξεις είναι ότι θέλει να «ξεφορτωθεί» τα Lumia smartphones. Οι φήμες τη θέλουν από Δεκέμβριο να σταματά την πώληση των Lumia. Εκτός από τις παραπάνω φήμες, το ότι θέλει να βγάλει από πάνω της τα Lumia φαίνεται και από το γεγονός ότι από τον μήνα που διανύουμε αναθέτει σε τρίτη εταιρεία την παγκόσμια διαχείριση εξυπηρέτησης πελατών για τα Lumia smartphones. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η ευρωπαϊκή B2X, η οποία θα είναι υπεύθυνη για ότι σχετίζεται με την εξυπηρέτηση πελατών για τα κινητά – εγγυήσεις, επισκευές και logistics. Η B2X χειρίζεται τις επισκευές smartphones για πάνω από 10 μεγάλες εταιρείες, οπότε η απόφαση της Microsoft να απευθυνθεί εκεί, δεν είναι τυχαία. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρέχουμε μια από τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξη πελατών σε άτομα που χρησιμοποιούν Lumia και Microsoft feature phones.
Με πάνω από 400 συνεργάτες service και 2000 σημεία εξυπηρέτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, το οικοσύστημα εξυπηρέτησης πελατών και η SMARTCARE Technology, είναι η ιδανική πλατφόρμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών αυτών», δήλωσε ο Dieter Weisshaar, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της B2X. Οι Microsoft και B2X ανακοίνωσαν ότι οι κάτοχοι Lumia συσκευών θα μπορούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή από το Windows Store (από μέσα Οκτωβρίου), η οποία θα τους βοηθήσει να επωφεληθούν από το mobile support.
Η εφαρμογή ονομάζεται SMARTAPP, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διάγνωση στο κινητό τους και να έχουν real-time επικοινωνία με κάποιο άτομο που θα τους βοηθήσει. Να σημειωθεί ότι για Lumia smartphones που αγοράστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, η B2X ανακοίνωσε το SMARTPROTECT premium service, που προσφέρει επέκταση της εγγύησης του κατασκευαστή μαζί με ασφάλεια κινητού. Μιας και μιλάμε για premium υπηρεσία, προφανώς θα πρέπει να πληρώσεις. Με την σημερινή της ανακοίνωση, η Microsft αποστασιοποιείται από τη σειρά Lumia και θα μπορεί πιο εύκολα να επικεντρωθεί σε άλλα project. Η ίδια συνεχίζει την ανάπτυξη του Windows 10 Mobile και την αναβάθμιση των Lumia (δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε) και οι φήμες τη θέλουν να ετοιμάζεται για το πολυσυζητημένο λανσάρισμα των Surface Phones μέσα στο 2017.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment