Πώς θα διαλέξεις το ιδανικό laptop για σένα;

Νέα σεζόν ξεκίνησε και οι πρώτες σκέψεις που κάνεις είναι να ανανεωθείς και να βρεις το τρόπο ώστε φέτος να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, εύκολα, γρήγορα και δημιουργικά. Τι καλύτερο λοιπόν από αγορές νέων gadgets και ηλεκτρονικών συσκευών, ανάλογα με το πορτοφόλι και τις δυνατότητές σου, αλλά πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Το laptop ίσως το πιο σημαντικό από τις τεχνολογικές συσκευές που επιβάλλεται να έχεις, είναι απαραίτητο για κάθε σου δραστηριότητα, από τις εργασίες στη σχολή έως την επικοινωνία με τους φίλους σου, κι από το διάβασμα και τις κάθε λογής πληροφορίες (βλέπε… wikipedia) έως ταδιαλείμματα ψυχαγωγίας με games και apps, προβολής σειρών κ.ά
Ας δούμε όμως πώς θα επιλέξεις το laptop που σου ταιριάζει περισσότερο, μαζί με κάποιες προτάσεις που έχουμε να σου κάνουμε σε κάθε κατηγορία και τις βρήκαμε στα καταστήματα ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία laptops που υπάρχουν διαθέσιμα.

Τι πρέπει να έχει το laptop σου;

Επίλεξε σοφά διάσταση και… βάρος

Το πιο σημαντικό! Δώσε έμφαση στο σωστό βάρος και τις διαστάσεις του laptop σου. Αν το μεταφέρεις συχνά εκτός σπιτιού και το έχεις συνέχεια σε μία τσάντα, καθώς είσαι από τη φύση σουάτομο εν κινήσει, φρόντισε να αγοράσεις ένα μικρό μοντέλο (διαστάσεων π.χ. από 10.1 έως 13,3 ίντσες) και φυσικά αρκετά ελαφρύ. Αν σκοπός σου είναι να το εγκαταστήσεις στο σπίτι και στο γραφείο σου και να μην το πολυκουνάς, προτάσεις 15,6 (ή ακόμη και… 17.3 ιντσών)είναι αυτές που πρέπει να κοιτάξεις.
stud

RAM, σκληρός δίσκος και επεξεργαστής

Φυσικά, πρόσεξε ώστε η συσκευή σου να έχει ισχυρό hardware και επαρκή ποσότητα μνήμης (προσπάθησε εφόσον έχεις τα χρήματα να πάρεις ένα laptop με 4GB RAM ή και περισσότερα) με ένα δυνατό επεξεργαστή και μεγάλο χώρο αποθήκευσης για τα δεδομένα σου (άνω των 500GB). Με βάση τα χρήματα που έχεις σκοπό να ξοδέψεις (αν το budget σου είναι μεγάλο ή πιο περιορισμένο) σύγκρινε μοντέλα και specs και αποφάσισε τι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις με το πορτοφόλι σου.

Ικανοποιητική αυτονομία

Η αυτονομία είναι το Α και το Ω σε ένα laptop, ειδικά όταν δουλεύεις πολύ εκτός σπιτιού. Αν ανήκεις σε αυτούς που (όπως γράψαμε πιο πάνω) δεν πολυμεταφέρουν το laptop εκτός σπιτιού ίσως να μη σε απασχολεί και τόσο, σε διαφορετική περίπτωση είναι από τα πρώτα που πρέπει να κοιτάξεις. Μην ξεχνάς ότι το ισχυρότερο hardware και η μεγάλη οθόνη ισοδυναμούν με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, ωστόσο πάντα ένα μεγαλύτερο laptop θα έχει κατά κανόνα και μεγαλύτερη μπαταρία.
Ας δούμε τις προτάσεις που επιλέξαμε από την γκάμα των καταστημάτων Κωτσόβολος ανά ίντσες, δίνοντας έμφαση φυσικά σε οικονομικές λύσεις καθώς τα χρήματα δεν περισσεύουν ειδικά αν είσαι νέος φοιτητής με πολλά έξοδα και λίγα... έσοδα.

10.1 ίντσες

HP Pavilion x2 10-n104nv Silver

hp-pavillion-x2
Με επεξεργαστή Intel Atom x5-Z8300 1.44GHz, μνήμη 2GB, χωρητικότητα 32GB, IPS οθόνη 10.1" με ανάλυση 1280 x 800 και δυνατότητα χρήσης είτε ως βάση, είτε ως tent, είτε να αφαιρέσεις το πληκτρολόγιο και να το έχεις ως tablet.

11,6 ίντσες

Lenovo 100S-11 Red Windows 10 

lenovo-100s-11-red
Με επεξεργαστή Intel Atom Z3735F χρονισμένο στα 1.33 GHz, μνήμη 2GB, flash μνήμη 32GB, οθόνη 11.6" και λειτουργικό σύστημα Windows 10.

13,3 ίντσες

HP Stream 13-c100nv Windows 10 Blue Laptop

hp-stream-13-c100nv
Με επεξεργαστή Intel Celeron χρονισμένο στα 2.16 GHz, 2 GB μνήμη RAM, 32 GB μνήμη flash, LED οθόνη 13.3 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Windows 10.

15,6 ίντσες

Dell Inspiron 3552 Windows 10 Laptop

dell-inspiron-3552
Με επεξεργαστή Intel Pentium Processor N3700 χρονισμένο στα 2.40GHz, μνήμη 4GB, σκληρό δίσκο 500GB οθόνη 15.6 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Windows 10.

17,3 ίντσες

Toshiba Satellite C70-C-1FE Laptop

toshiba-satellite-c70-c-1fe
Με επεξεργαστή Intel Pentium 3825U χρονισμένο στα 1.90 GHz, μνήμη 4GB, σκληρό δίσκο 1000 GB, οθόνη 17.3 ιντσών, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 930M με αποκλειστική μνήμη 2GB και λειτουργικό σύστημα Windows 10.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment