H Apple σε συζητήσεις με την Sharp για την παροχή οθονών OLED

Σε διαπραγματεύσεις με την Sharp Corp. για να εξασφαλίσει οθόνες τεχνολογίας OLED για τις συσκευές iPhone επόμενης γενιάς βρίσκεται η Apple. Η συμφωνία για την προμήθεια οθονών τεχνολογίας OLED θα εξαρτηθεί από την ικανότητα παραγωγής της εταιρείας με βάση στην Osaka, και ξεκίνησαν από την επιθυμία της Apple να αυξήσει των αριθμό των προμηθευτών οθονών τους είδους. Πριν από μερικές μέρες, η Sharp ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου ¥57,4 δισεκατομμύρια ($566 εκατομμύρια) για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής οθονών OLED, με στόχο να ξεκινήσει να παράγει οθόνες από τον Ιούνιο του 2018. “Η Apple ανεπίσημα ενθάρρυνε την Sharp να εισέλθει στην αγορά” είπε o εκπρόσωπος της εταιρείας BGC Partners Inc. Amir Anvarzadeh αφού είναι “γενική στρατηγική της Apple να αυξάνει τον ανταγωνισμό από την πλευρά του εφοδιασμού, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο έκθεσης σε μία εταιρεία”.
Ο εκπρόσωπος της Sharp, Toyodo Uemura αρνήθηκε να σχολιάσει για συγκεκριμένους πελάτες της Apple. Η επένδυση πάντως της Sharp στην τεχνολογία OLED αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης στρατηγικής επένδυσης ¥ 200 δισεκατομμυρίων της μητρικής πια εταιρείας, Foxconn Technology Group και η Sharp έχει ήδη δεσμευτεί στην τεχνολογία Organic Light Emitting Diode. “Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί απάντηση σε ότι κάνει η Apple” είπε ο Hideki Yasuda, αναλυτής της Ace Research Institute στο Tokyo.
“Η παραγωγή δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από το δεύτερο μισό του 2018, οπότε η επίδραση στα κέρδη της εταιρείας δεν πρόκειται να φανεί πριν από τότε”. Η αξία της μετοχής της Sharp, μετά την ανακοίνωση της επένδυσης στην τεχνολογία OLED σημείωσε άνοδο 2,2%, και φέτος, παρά την πτώση 15% γενικότερα της αγοράς, η μετοχή της Apple έχει σημειώσει άνοδο 8%. Η Apple αντιπροσωπεύει περίπου το 27% των εσόδων της Sharp σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment