iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

Σε αντίθεση με τους Android κατασκευαστές η Apple κατά την επίσημη ανακοίνωση των iPhones δεν συνηθίζει να δίνει όλες τις πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα πόση μνήμη RAM φορούν ή ποιο είναι το μέγεθος της μπαταρίας. Συνήθως αυτές είναι πληροφορίες που έρχονται αργότερα από benchmarks και teardowns. Στην προκειμένη περίπτωση μια πιστοποίηση από την κινέζικη ΤΕΝΑΑ και το Geekbench φαίνεται να δείχνουν ότι το iPhone 7 Plus φορά μνήμη RAM 3GB. Αυτό είναι κάτι που είχε ακουστεί ως φήμη και φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Είναι το πρώτο iPhone που ανεβαίνει σε μνήμη RAM 3GB (την ίδια ώρα άλλοι κατασκευαστές έχουν ήδη φτάσει στα 6GB RAM), ενώ το iPhone 6s Plus διαθέτει 2GB RAM. Όσο για το iPhone 7 φαίνεται πως διαθέτει 2GB RAM.
Η απόφαση της Apple να βάλει μνήμη RAM 3GB στο iPhone 7 Plus καθορίστηκε από την ύπαρξη της διπλής κάμερας και την ανάγκη περισσότερης RAM για την επεξεργασία των εικόνων. Επιπλέον, το benchmark δείχνει ότι μόνο δυο πυρήνες του επεξεργαστή αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τις βαριές εργασίες, αν και το Apple A10 Fusion chip διαθέτει τέσσερις πυρήνες. Κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης ο Phil Schiller είχε εξηγήσει πως ο Α10 διαθέτει 2 high-performance πυρήνες που τρέχουν 40% πιο γρήγορα από τον A9 και 2 πυρήνες high-efficiency που καταναλώνουν το 1/5 της μπαταρίας.
Για να βοηθήσει τον A10 Fusion, η Apple δημιούργησε έναν «performance controller» που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο ότι οι σωστοί πυρήνες δίνουν το μέγιστο της απόδοσής τους. Οι λιγότερο απαιτητικές διεργασίες όπως έλεγχος email, πραγματοποιούνται από τους πιο αργούς πυρήνες έτσι ώστε να μην καταναλώνεται πολλή ενέργεια και να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία. Η διαφορά του Α10 είναι εμφανής στα single και multi-core αποτελέσματα (3233 και 5363 πόντοι αντίστοιχα). Το νέο iPhone είναι το πιο γρήγορο iPhone που έχει κυκλοφορήσει η Apple και είναι πάνω από το 12.9 ιντσών iPad Pro με A9X.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment