Βλέπει μεγαλύτερο μέλλον στο AR από το VR

Το virtual reality έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τον τελευταίο χρόνο, με τις περισσότερες εταιρείες στον χώρο των smartphones να εργάζονται ώστε να κυκλοφορήσουν το δικό της virtual reality headset. Την τάση αυτή έχει αποφύγει να ακολουθήσει η Apple, αφού δεν έχει ακουστεί ούτε μια φήμη για κυκλοφορία VR headset.
Αυτό ίσως εξηγείται με τις τελευταίες δηλώσεις του Tim Cook. Σε συνέντευξή του ο CEO της Apple, ανέφερε ότι ο ίδιος το Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα, AR) θα τα καταφέρει καλύτερα από το Virtual Reality (εικονική πραγματικότητα, VR). Ο ίδιος ανέφερε: «Κατά την άποψη μου η επαυξημένη πραγματικότητα είναι κατά πολύ καλύτερη, αφού επιτρέπει και στους δύο χρήστες να είναι παρόν σε μια συζήτηση, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και κάποια άλλα εμφανή και στους δύο αντικείμενα. Ίσως είναι κάτι για το οποίο συζητάμε, ένα πρόσωπο το οποίο είναι εκεί αλλά όχι παρόν, το οποίο θα φαίνεται σαν να είναι εκεί μαζί μας. Οπότε υπάρχουν αρκετά ωραία πράγματα να κάνεις».
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Cook αναφέρεται στην επαυξημένη πραγματικότητα, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια μυστική ομάδα η οποία εργάζεται πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα και το αντίστοιχο headset. Επιπλέον η Apple ίσως έχει και μια ομάδα που δουλεύει και πάνω στο virtual reality. Η Microsoft, και αυτή δεν έχει υποδεχθεί ένθερμα το virtual reality, με την ίδια όμως να έχει δείξει ήδη κάποια πράγματα και πάνω στο AR. Αναμένουμε το μέλλον για να δούμε τι μπορεί να έχει στο μυαλό της η Apple.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment