Η Alcatel μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των 360 cams και του VR!

Η Alcatel σίγουρα δεν είναι τυχαία και έχει τεράστια πείρα στον τομέα των mobile συσκευών, εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και τα smartphones δείχνουν να έχουν πιάσει "ταβάνι", με τους κατασκευαστές να αναζητούν μια διέξοδο σε νέες τεχνολογίες και περιφερειακά που μπορούν να δώσουν νέες δυνατότητες στους χρήστες.
alcatel-ifa-2016-19
Το VR (Virtual Reality) και οι 360 κάμερες είναι δύο μόνο από αυτές τις τεχνολογίες και η Alcatel δημιούργησε από το μηδέν τις δικές της προτάσεις, οι οποίες ομολογουμένως είναι ιδιαίτερα πρωτότυπες και διαφορετικές. Στα πλαίσια της IFA 2016 του Βερολίνου βρεθήκαμε με τον κ.Redwane Soltani, Product Manager Europe της Alcatel, ο οποίος μας έδειξε από κοντά τις νέες συσκευές της εταιρείας και μας μίλησε λίγο για το τι προηγήθηκε της δημιουργίας τους και τι έπεται!
alcatel-ifa-2016-1
Ο κ.Redwane Soltani, Product Manager Europe της Alcatel, κρατά στα χέρια του το Alcatel Shine Lite
Την τιμητική του, φυσικά, είχε το νέο smartphone της Alcatel, το Shine Lite. Η συσκευή παρουσιάστηκε στη μεγάλη έκθεση και στοχεύει στη μικρή προς μεσαία κατηγορία, με 5άρα οθόνη2GB RAM και Android 6.0 OS, αλλά κύριο όπλο του την premium κατασκευή και το fingerprint sensor στο πίσω μέρος του. Στην ερώτησή μας γιατί δεν εντάχθηκε στις υπάρχουσες οικογένειες Idol ή Pop, η απάντηση του κ. Soltani ήταν πως το Shine Lite αποτελεί ένα μοντέλο σχεδιασμένο να συμπληρώσει το κενό στην κατηγορία των 200 ευρώ που η Alcatel δεν κάλυπτε ικανοποιητικά. Επίσης, δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει διάδοχός του ή αν θα δημιουργηθεί μια νέα οικογένεια που θα αντικαταστήσει κάποια υπάρχουσα, αυτό θα κριθεί από τις πωλήσεις του Shine Lite που θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε τιμή €199!
alcatel-ifa-2016-30
alcatel-ifa-2016-31
alcatel-ifa-2016-24
alcatel-ifa-2016-23
Ωστόσο, από την αρχή της συνάντησής μας ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε το VR headset της Alcatel αλλά και τις δύο 360 κάμερές που βρίσκονταν δίπλα στο Shine Lite. Ξεκινήσαμε, εν τέλει, με τις κάμερες, οι οποίες αποτελούν δύο διαφορετικά concepts για τον ίδιο σκοπό. Η μία έχει μέγεθος... σπιρτόκουτου και διαθέτει δύο fisheye κάμερες αλλά όχι ακριβώς ευθυγραμμισμένες. Η καθεμιά βρίσκεται στα αριστερά της πλευράς της, έτσι ώστε η συνδυασμένη εικόνα τους να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο.
alcatel-ifa-2016-10
alcatel-ifa-2016-11
alcatel-ifa-2016-12
Αυτό το μοντέλο είναι σαφώς πιό λεπτό από τις υπόλοιπες 360 κάμερες της αγοράς αλλά αυτό που φαίνεται πως θα δούμε τελικά στην αγορά, το πρώτο τρίμηνο του 2017, είναι το σφαιρικό μοντέλο. Είναι πιό παχύ αλλά με μικρότερες, συνολικά, διαστάσεις, επίσης με 2 fisheye κάμερες ακριβώς στην ίδια ευθεία, με γωνία λήψης 210 μοιρών η καθεμιά. Και οι δύο λύσεις έχουν microUSB βύσμα καθώς δεν διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία, κάτι που μειώνει τις διαστάσεις τους σημαντικά αλλά απαιτούν σύνδεση με το smartphone για να λειτουργήσουν. Το video stitching γίνεται αυτόματα μετά τη λήψη και το 2Κ video που προκύπτει προβάλλεται πολύ γρήγορα στην ειδική gallery του smartphone. Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει η 360 κάμερα της Alcatel; Μονάχα ένα Android smartphone με 2GB RAM ή περισσότερα! Η τιμή της όταν θα κυκλοφορήσει θα κυμαίνεται κοντά στα (ίσως και χαμηλότερα από) 150 ευρώ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment