Αυξάνεται η ζήτηση για 4G smartphones

Παρά την κάμψη που εμφανίζει η συνολική αγορά smartphones, οι επιδόσεις των συσκευών τεχνολογίας 4G δείχνουν να κινούνται ενάντια στο γενικότερο κλίμα της αγοράς, τουλάχιστον στη Δυτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με την έκθεση Market Monitor της Counterpoint για το β τρίμηνο του 2016, η ζήτηση για smartphones τεχνολογίας 4G-LTE αυξήθηκε στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης κατά 76% – σε ετήσια βάση. Η ίδια έκθεση, μάλιστα, εκτιμά ότι η ζήτηση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου του έτους, υποβοηθούμενη και από την εορταστική περίοδο. Η επίδοση της αγοράς του 4G-LTE απέχει από τη γενικότερη πορεία της αγοράς των smartphones στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 8% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016.
Η πορεία των πωλήσεων smartphones στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της περιοχής (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία) ήταν ελαφρά διαφορετική, με τις πωλήσεις να μεγεθύνονται κατά 4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας, ωστόσο, πτώση κατά 6% σε επίπεδο τριμήνου. Στις επιμέρους αγορές, η συνολική αγορά των smartphones ενισχύθηκε το β τρίμηνο του 2016 (σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα) κατά 8% στην Ιταλία, κατά 9% στη Γαλλία και κατά 4% στη Μεγάλη Βρετανία.
Πάντως, οι συνολικές πωλήσεις smartphones υποχώρησαν σε Ισπανία και Γερμανία, καθώς και άλλες μικρότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αντίθετα, οι πωλήσεις συσκευών, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 4G-LTE, αυξήθηκαν το 2ο τρίμηνο, κατά μέσο όρο, κατά 76% σε ετήσια βάση. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, που καταγράφει η έκθεση της Counterpoint για την αγορά smartphones στη Δυτική Ευρώπη, είναι ότι εννέα στις δέκα συσκευές που διατέθηκαν ανήκαν στην κατηγορία των «έξυπνων» κινητών, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές συγκέντρωσαν σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων. Επιπλέον, ένα στα πέντε smartphones πωλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού καναλιού. Πηγή: ΣΕΠΕ
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment