Το Sandisk DUAL USB 3.0 - OTG στα χέρια μας

Dual λοιπόν είναι η λύση στο γνωστό πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων από το Android smartphone ή το tablet. Μιλάμε για το σημείο εκείνο όπου η διαφορά στο βύσμα micro USB του κινητού και της κλασικής εισόδου USB του υπολογιστή, αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Για να μην πούμε ένα άλλο κλασικό πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά αρχείων από ένα Android smartphone ή tablet σε ένα άλλο.
Το OTG από την άλλη είναι το ακρωνύμιο On The Go, δηλαδή «εν κινήσει». Χωρίς υπολογιστή, χωρίς καλώδια χωρίς καθυστέρηση και περίπλοκες συνδέσεις.
Το DUAL USB 3.0 – OTG, είναι λοιπόν ένα USB stick με βύσμα micro USB από τη μία πλευρά και standard USB από την άλλη. Στη μέση, βρίσκεται αποθηκευτικός χώρος 16,32 ή 64GB (ανάλογα με την έκδοση), ο οποίος είναι υπεραρκετός για να φιλοξενήσει video, φωτογραφίες ή μουσική που θέλετε να μεταφέρετε από ή προς το Android smartphone ή tablet σας.
sandisk_dual_drive
Φυσικά δεν προσπερνάμε καθόλου το γεγονός ότι παρόμοιες λύσεις υπάρχουν ήδη στην αγορά, αλλά το όνομα της Sandisk δίνει την εγγύηση της ποιότητας που αναζητούν όσοι θέλουν τα αρχεία τους να φιλοξενούνται με ασφάλεια.
Στις δοκιμές μας η απόδοση σε επίπεδο ταχύτητας μεταφοράς ήταν πολύ καλή φτάνοντας τα138 MB/s ανάγνωση, δηλαδή μεταφορά δεδομένων από το USB stick προς το smartphone καιεγγραφή από το smartphone στο USB τα 40 MB/s. Γενικά στις δοκιμές μας με διάφορα Smartphones και διάφορα λειτουργικά υπολογιστών (Windows 8.1, Windows 10 & iOS είδαμε ότιοι αποκλίσεις στις παραπάνω μετρήσεις δεν ήταν παραπάνω από 5%.
Όσον αφορά την ίδια την κατασκευή, χαρήκαμε που διαπιστώσαμε ότι είναι η τυπική της SanDisk, με σίγουρο μηχανισμό «κλειδώματος» των φις που σύρονται ομαλά μέσα στο σώμα του stick. Έτσι έχουμε διαστάσεις 3,0x1,5 cm σε ένα compact σύνολο που εμπνέει εμπιστοσύνη.
Όσον αφορά στο χειρισμό, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αν και στην αρχή είχαμε μία ανησυχία αν το micro USB βύσμα θα ταίριαζε σε όλα τα κινητά. Δοκιμάσαμε λοιπόν HTC, Samsung, Meizu, ZTE και Alcatel και δεν είδαμε κανένα πρόβλημα, κάτι που μας οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι η συμβατότητα του είναι στα επίπεδα του 100% με οποιοδήποτε smartphone η tablet.
Πολύ εύχρηστη και εξυπηρετική είναι και η εφαρμογή Memory Zone της Sandisk, που δίνει όλες τις πληροφορίες για την χρήση, τη χωρητικότητα και τον τύπο των αρχείων που φιλοξενούνται στη μνήμη του DUAL USB 3.0 – OTG.
Σαν συμπέρασμα, δεν έχουμε παρά να παραδεχτούμε ότι η σχέση ποιότητας, απόδοσης τιμής είναι απλά άριστη και σίγουρα θα βρεθεί πολύ ψηλά στις επιλογές σας, όταν έρθει η στιγμή να φτάσετε στο ράφι του καταστήματος ή του e-shop, αναζητώντας μία λύση που να συνδυάζειUSB, OTG και Dual.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment