Alcatel Idol 4 & VR Headset: Hands-on review

H Alcatel στις αρχές του χρόνου στο MWC 2016 στη Βαρκελώνη παρουσίασε το Alcatel Idol 4, μια συσκευή η οποία είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις οπότε και περιμέναμε να την πιάσουμε στα χέρια μας. H Alcatel είναι μια από τις παλαιότερες κατασκευάστριες κινητών τηλεφώνων – και όχι μόνο – η οποία συνήθως διαθέτει στην αγορά αυτό που ονομάζουμε “τίμιες προτάσεις”. Αυτή τη φορά όμως με το Alcatel Idol 4 φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια και κοιτάει τον ανταγωνισμό ευθεία στα μάτια και εμείς θα σημειώναμε μάλιστα με αξιώσεις.
Design
Πιάνοντας στα χέρια τη συσκευασία του Alcatel Idol 4 αρχικά απορεί κανείς γιατί ένα smartphone χρειάζεται μια τόσο μεγάλη συσκευασία. Αμέσως όμως το μάτι πέφτει στη φωτογραφία του VR headset, το οποίο και συνοδεύει το smartphone και έτσι όλα ξεκαθαρίζουν. Στη συσκευασία λοιπόν θα βρείτε μαζί και το επίσημο VR headset. Κρατώντας το Alcatel Idol 4 η αίσθηση που αφήνει είναι μιας ιδιαίτερα ποιοτικής κατασκευής τόσο από πλευράς υλικών κατασκευής, όσο όμως και από πλευράς συναρμογής. Κάποιο παράπονο ή παρατήρηση πραγματικά δεν έχουμε κάνουμε, το αντίθετο μάλιστα μιας και το Alcatel Idol 4 θυμίζει έντονα το λίγο μεγαλύτερο αδερφάκι του, το Alcatel Idol 4s, το οποίο είναι ξεκάθαρα μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας από κάθε άποψη. Αυτό που ξεχωρίζει κανείς σχεδόν αμέσως είναι στη δεξιά πλευρά της συσκευής ένα στρογγυλό πλήκτρο το οποίο αρχικά εικάζει ότι είναι για την φωτογραφική μηχανή. Η Alcatel το ονομάζει “boom button” και είναι πρακτικά ένα πλήκτρο συντόμευσης μιας και μπορείτε να το ρυθμίσετε είτε να κάνει άμεσα λήψη φωτογραφίας, είτε video, είτε να ξεκινάει ένα live stream και πολλές ακόμη λειτουργίας τι οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε. Η αλήθεια είναι πως είναι πιθανόν το πρώτο διάστημα να νομίζεται πως είναι το power button, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας.
Επιδόσεις
Μια όμορφη όμως σχεδιαστικά συσκευή δεν αρκεί μιας και θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε επίπεδο επιδόσεων στις ανάγκες ενός χρήστη. Η αλήθεια είναι πως η ύπαρξη στη συσκευασία του VR headset μας έβαλε σε σκέψεις αναφορικά με τις επιδόσεις του Alcatel Idol 4, ενώ και το feeling που είχαμε από τη χρήση της συσκευές μας είχε αφήσει θετική εικόνα. Εκ των έσω λοιπόν στην καρδιά του Alcatel Idol 4 χτυπάει ένας οκταπύρηνος Qualcomm, o Snapdragon 617 ο οποίος έρχεται με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στα 1,7GHz και άλλους τέσσερις πυρήνες, επίσης Cortex A53, χρονισμένους στα 1,2GHz, ενώ συνοδεύεται και από 3GB μνήμης RAM. Το κύκλωμα γραφικών είναι το γνωστό Adreno 405 και τα αποτελέσματα τόσο στις μετρήσεις που πήραμε από τα benchmarks που τρέξαμε, όσο όμως και σε συνθήκες πραγματικής χρήσης ήταν άνω του μέσου όρου και παραπάνω από ικανοποιητικά. Οι μετρήσεις μας στο AnTuTu έφεραν 46.031, ενώ στο Quadrant 22.962 ξεπερνώντας πολλές συσκευές στην κατηγορία τιμής του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment