Surface phone και το μεγάλο update Windows 10 Mobile Redstone 2 έρχονται τον Απρίλιο

Surface Pro 4Η Microsoft είναι φανερό ότι δεν είναι και ιδιαίτερα περήφανη για την κυκλοφορία των Lumia 950 και Lumia 950 XL, αφού τα περισσότερα reviews από διάφορες ιστοσελίδες ήταν αρνητικά, ενώ και οι φανατικοί των Windows Phone και της σειράς Lumia δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται επίσης. Η αποτυχία των συγκεκριμένων smartphones είναι φανερή τόσο από τις χαμηλές τους πωλήσεις όσο και από τεχνάσματα του τύπου “αγόρασε ένα, και πάρε ακόμη ένα δωρεάν” στο Microsoft Store. Η εταιρεία ωστόσο έκανε μεγάλη πρόοδο με το λογισμικό της από τον Νοέμβριο, με έντεκα αναβαθμίσεις του λογισμικού, ωστόσο τώρα η εταιρεία έχει εστιάσει την προσοχή της στο να κάνει την εμπειρία ακόμα καλύτερη μετά το Redstone 1 update. Και είναι πολύ καλό που γνωρίζουμε ότι η Microsoft δεν τρέφει αυταπάτες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των Windows 10 Mobile. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει κάτι για αυτό. Από ότι φαίνεται, η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει το λεγόμενο Surface phone μέχρι τον Απρίλιο του 2017, και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρωθούν τα Windows 10 Redstone 2, που θα φέρουν νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά στα PCs αλλά ειδικότερα στα κινητά.
Αυτή την περίοδο, το Redstone 1 update βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης και έχει επισήμως την ονομασία Windows 10 Anniversary Update ενώ αναμένεται να διατεθεί στα τέλη του καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, εστιάζει κυρίως στα PCs ωστόσο αναμένεται να φέρει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά και στα κινητά. Όμως οι περισσότερες καινοτομίες που αφορά στην πλατφόρμα mobile αναμένονται με τα updates Redstone 2 και Redstone 3. Κάτι τέτοιο έρχεται μάλιστα σε συνάρτηση με όσα είχε πει ο Terry Myerson πριν λίγο καιρό, ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να εστιάσει φέτος στα Windows 10 Mobile, και πως αναμένεται να το κάνει από το 2017. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι η Microsoft δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πλατφόρμα. Το Surface phone αναμένεται να είναι το πλέον ασφαλές κινητό στον κόσμο, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η Microsoft, ενώ επιπλέον αναμένεται να είναι το καλύτερο κινητό στον τομέα της παραγωγικότητας.
 Το δεύτερο, ενδέχεται να έχει άμεση σχέση με το Continuum, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί παράγοντα διαφοροποίησης σε σχέση με τις άλλες προτάσεις της αγοράς, αλλά και με τις κλασικές Win32 εφαρμογές. Πρόσφατα, η HP παρουσίασε το Elite x3, χρησιμοποιώντας app-virtualization (οι εφαρμογές τρέχουν σε έναν απομακρυσμένο server) ώστε οι χρήστες να μπορούν να τρέξουν κανονικά Win32 εφαρμογές, και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία συσκευή για όλα. Υπάρχει λοιπόν η πεποίθηση, ότι η Microsoft βλέπει σε αυτή την δυνατότητα το μέλλον, και θα επενδύσει στο να κάνει τις Win32 εφαρμογές και το Continuum το βασικό χαρακτηριστικό διαφοροποίησης του Surface phone.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment