Streaming εφαρμογών από την Google στο Android (μέσω Google Search).

Στις μέρες μας, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να χρησιμοποιούν την αναζήτηση στο Internet από τη φορητή τους συσκευή παρά από desktops και η Google το γνωρίζει καλά αυτό. Έτσι, εργάζεται εδώ και καιρό πάνω σε ένα project που προσθέτει μία νέα δυνατότητα στην αναζήτηση μέσω του Android, επιτρέποντάς το streaming εφαρμογών. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Google πιστεύει ότι οι καλύτερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας μπορούν να βρίσκονται κρυμμένες μέσα σε μια εφαρμογή - ακόμα και σε apps που δεν έχετε εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Έτσι, προσθέτει νέους τρόπους αναζήτησης και εύρεσης περιεχομένου, χωρίς καν να κάνετε download μία εφαρμογή. Δύο χρόνια πριν, ξεκίνησε να κάνει indexing εφαρμογές με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που το κάνει στις σελίδες. Έτσι, πλέον διαθέτει πάνω από 100 δισ. deep links σε apps, μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα δημοφιλείς όπως το Facebook, το Instagram, το Airbnb ή το Pinterest. Αξιοποιώντας τη νέα δυνατότητα του Google Search λοιπόν, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε μία αναζήτηση και να λαμβάνετε τιςκαλύτερες απαντήσεις από οπουδήποτε, είτε είναι μία σελίδα είτε μία εφαρμογή. Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε ένα ξενοδοχείο για ένα ταξίδι, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιλαμβάνουν πλέον και αποτελέσματα από κάποιo συνεργαζόμενo app ξενοδοχείων.
phpg5guea
Οι "streamed” apps θα τρέχουν σε virtual machines μέσω της πλατφόρμας cloud της Google και η απόκριση στο άγγιγμά σας γίνεται με παρόμοιο τρόπο με αυτό που λειτουργούν οι native apps.
Η αμερικανική εταιρεία, προς το παρόν, συνεργάζεται με μία μικρή ομάδα συνεργατών, όπως τα HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope, New York MTA Subway Map κ.ά. Σχεδιάζει ωστόσο να προσθέσει περισσότερους συνεργάτες σύντομα.
Για να αξιοποιήσετε τη νέα δυνατότητα, θα πρέπει να βρίσκεστε στην Google app της συσκευής σας, αυτό να διαθέτει Android Lollipop ή νεότερο και να είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi. Προς το παρόν έχει ενεργοποηθεί μόνο για τις ΗΠΑ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment