PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

Για τα αρθρωτά τηλέφωνα, δηλαδή αυτά στα οποία μπορείς εσύ ο ίδιος να βάλεις ότι χαρακτηριστικά θέλεις, συζητάμε αρκετά έντονα τα δυο τελευταία χρόνια. Αν όμως δεν θέλετε να περιμένετε κι άλλο το ήδη καθυστερημένο Project Ara από την Google, στο Indiegogo υπάρχει μια άλλη πρόταση που ονομάζεται PuzzlePhone. Το PuzzlePhone ζητά χρηματοδότηση 250.000 δολαρίων, έχει καταφέρει να μαζέψει 58.000 δολάρια και απομένουν 39 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια. Σε τι διαφέρει όμως το PuzzlePhone από άλλα όπως Project Ara ή Fairphone 2; To κινητό χωρίζεται σε τρία βασικά κομμάτια.
Το λεγόμενο Spine (σπονδυλική στήλη) έχει την LCD, τα ηχεία και την βασική κατασκευή, το Heart (καρδιά) έχει την μπαταρία και τα δευτερεύοντα ηλεκτρονικά κομμάτια και το Brain (εγκέφαλος) που έχει τον επεξεργαστή και τα modules για την κάμερα. Μπορείς κάθε ένα από τα κομμάτια αυτά να τα αντικαταστήσεις μόνος σου. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο στο Project Ara, διότι υπάρχουν βίδες για να εφαρμόσουν τα modules. To PuzzlePhone θα έρθει με οθόνη 5.0 ιντσών Full HD, 64-bit οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16/32/64GB ανάλογα με το τι θα επιλέξετε και μπαταρία 2800mAh. Ενσωματώνει κάμερα 12 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel, είναι κατασκευασμένο από eco-friendly υλικά και θα τρέχει Android 6.0 Marshmallow.
Με 333 δολάρια μπορείς να πάρεις το 1st Edition με ενσωματωμένη μνήμη 16GB και το μοντέλο με 32GB έχει τιμή 444 δολάρια. Υπάρχει και το Limited Edition στα 777 δολάρια με ενσωματωμένη μνήμη 64GB και λεπτομέρειες από χαλκό. Η καμπάνια στο Indiegogo είναι flex funding, που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν φτάσει το στόχο της θα πάρει όλα τα χρήματα που μάζεψε για να συνεχίσει το project. Η φινλανδική εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο στην πόλη Espoo, απ όπου κατάγεται και η Nokia, και εργάζεται πάνω στο project από το 2013.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment