ΖΤΕ Axon Elite Hands-On

Η ZTE μας έχει συνηθίσει σε προϊόντα που στοχεύουν περισσότερο στην value for money και low-end κατηγορία, καθώς είναι εμφανές ότι η κινεζική εταιρεία κινείται διαρκώς επάνω στον άξονα προσιτή τιμή με ικανοποιητικές επιδόσεις. Ωστόσο, η ZTE δεν κυκλοφορεί μόνο low-end συσκευές για τον μέσο χρήστη, ο οποίος συνήθως αναζητάει μία συσκευή για να κάνει απλώς τη δουλειά του, αλλά παράλληλα δίνει βαρύτητα και στην mid-range και high-endκατηγορία. Στην έκθεση IFA 2015 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τόσο το ZTE Axon (στις διαφορετικές εκδόσεις του), όσο και το αρκετά ενδιαφέρον ZTE My Prague. Ειδικότερα, με το ZTE Axon η γνωστή εταιρεία απέδειξε περίτρανα ότι η ZTE είναι ικανή να«παίξει» μπάλα και στην ανώτερη high-end κατηγορία.  Το ZTE Axon Elite που έφτασε πρόσφατα στα χέρια μας είναι μία προσπάθεια από την κινεζική εταιρεία για να δελεάσει το απαιτητικό κοινό των high-end users που αναζητούν το κάτι παραπάνω από τη συσκευή τους, για αυτό και το ερώτημα που τίθεται σε αυτή την περίπτωση είναι: μπορεί άραγε το Axon Elite να πρωταγωνιστήσει και να κερδίσει τις καρδιές των απαιτητικών χρηστών; H απάντηση στο review που ακολουθεί…
Τολμηρό design…
Μπορεί στην low-end κατηγορία οι κατασκευαστές να μην ρίχνουν το βάρος τόσο στην εμφάνιση και στο design (αλλά στη λειτουργικότητα και στην ευκολία χρήσης), ωστόσο στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με τις ισχυρές ναυαρχίδες εδώ τα πράγματα αλλάζουν, καθώς τα σχεδιαστικά teams δουλεύουν υπερωρίες για να μπορέσουν να παραδώσουν στην αγορά συσκευές που να μην είναι μόνο "ελκυστικές" σε επιδόσεις, αλλά και ελκυστικές στο μάτι. Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το ZTE Axon Elite δε χρειάζεται και πολύ για να καταλάβεις ότι η ZTE έριξε πολύ δουλεία στο design του. H μεταλλική αίσθηση που σου αφήνει (είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό υλικό υψηλής ποιότητας), ο συμμετρικός σχεδιασμός, τα δερμάτινα τμήματα στο πίσω μέρος (που σαφώς βοηθούν στο καλύτερο κράτημα) και οι μικρές σχεδιαστικές ανάγλυφες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, αποδεικνύουν ότι η ZTE τόλμησε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και πράγματι… πέτυχε!
Οι διαστάσεις του ZTE Axon Elite είναι 154x75x9.3 mm και παρόλο που δεν συγκαταλέγεται στα πιο λεπτά και compact smartphones που υπάρχουν στον κόσμο, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η συσκευή «κάθεται» καλά στο χέρι του χρήστη. Επιπλέον, δεν γίνεται να μην εκθειάσουμε το πόσο στιβαρή είναι (δεν διαθέτει αφαιρούμενο back-cover), ενώ και τα bezels είναι εξαιρετικά λεπτά (εώς ανύπαρκτα). Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το Axon Elite με το που το πιάσαμε στα χέρια μας είναι ότι η ZTE φρόντισε ώστε να τοποθετήσει σε σωστά σημεία ταphysical buttons της συσκευής, διευκολύνοντας σημαντικά στον χειρισμό της.
Συγκεκριμένα, το power/lock button βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, ενώ το αριστερό τμήμα της ναυαρχίδας της ZTE «κατοικείται» από τo tray για την εισαγωγή της microSD και της Nano-SIM (εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο slots για να τοποθετήσετε δύο κάρτες SIM, καθώς η συσκευή είναι dual-SIM). Στο επάνω τμήμα υπάρχει το κλασικό audio input jack για την σύνδεση των hands-free/ακουστικών, ενώ στο κάτω μέρος θα βρείτε την microUSB θύρα για την φόρτιση της συσκευής και για τη μεταφορά των δεδομένων.
Σε γενικές γραμμές το ZTE Axon Elite είναι ένα smartphone που παίρνει άριστα στο σχεδιαστικό κομμάτι, καθώς από όποια γωνιά και να το κοιτάξεις φανερώνεται το πόσο μεγάλη έμφαση δόθηκε από τον κατασκευαστή του στην εξωτερική εμφάνιση και στον εργονομικό σχεδιασμό.
Γοητευτικά tech specs!
Η οθόνη του ZTE Axon Elite είναι τεχνολογίας IPS LCD και η διαγώνιος της ανέρχεται στις 5.5 ίντσες με ανάλυση που φτάνει τα 1080x1920 pixels. Η ΖΤΕ ακολουθώντας τα standards της εποχής για τις high-end ναυαρχίδες, επέλεξε ένα display ανάλυσης στα 1080p που σαφώς και δεν απογοητεύει. Με τα 401ppi μάλιστα, το οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το Axon Elite είναι πολύ καθαρό, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια και στην ευκρίνεια, ενώ τα επίπεδα της φωτεινότητας σίγουρα αναβαθμίζουν την εμπειρία που προσφέρει στους users. Το display καταλαμβάνει χώρο που ανέρχεται στο 72.2% (screen-to-body ratio) σε σύγκριση με το σώμα της συσκευής και αυτό επίσης που διαπιστώσαμε ήταν ότι η απόκριση της οθόνης ήταν εξαιρετική.
Προχωρώντας στην ανάλυση του εσωτερικού κόσμου του Axon Elite, εδώ η ZTE προτίμησε το οκταπύρηνο chipset Snapdragon 810 της Qualcomm (MSM8994), το οποίο συνδυάζειτετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53 με συχνότητα ρολογιού στα 1.5GHz μαζί με quad-core CPU Cortex-A57 που "φορτσάρει" στα 2GHz, ενώ για τα γραφικά έχει επιστρατευθεί μία Adreno 430 GPU. Ακολουθώντας την «παραδοσιακή» πολυπύρηνη φιλοσοφία, ο χαμηλής δυναμικότηταςCortex-A53 (που ξοδεύει λιγότερη ενέργεια) ασχολείται με τα πιο «ελαφριά» tasks, ενώ όλες οι βαριές και απαιτητικές εφαρμογές περνάνε μέσω του Cortex-A57. H οκταπύρηνη επιλογή της ZTE συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM, κάτι που σημαίνει ότι το Axon Elite μπορεί να τρέξει τα πάντα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, επιλύοντας ακόμη και το πιο δύσκολο «multitasking» ζήτημα που ενδεχομένως να του θέσετε.
Μετρώντας τις επιδόσεις του ZTE Axon Elite με το Antutu benchmarking utility διαπιστώσαμε ότι η high-end πρόταση της κινεζικής εταιρείας στοχεύει ψηλά. Με Antutu score που ξεπερνάει τις50.000 μονάδες (52.652 points για την ακρίβεια), το Axon Elite ανήκει στο club των πραγματικά ισχυρών smartphones που δεν χαμπαριάζουν από έννοιες όπως “lag”, αργή απόκριση και χαμηλά fps στα 3D games. Όπως μάλιστα διαπιστώσαμε το ZTE Axon Elite «χάνει» στα σημεία από το HTC One M9, ενώ καταφέρνει να προσπεράσει πολύ δυνατές συσκευές όπως είναι το Meizu MX5 και το LG G4, ενώ μάλιστα βρίσκεται και λίγο πιο μπροστά από το Google Nexus 6.
Antutu Benchmarking Test ZTE Axon Elite
Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα tech specs του, το high-end smartphone της ZTE έρχεται με32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, τα οποία δε χωράει αμφιβολία ότι θα καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό user. Φυσικά, η option της microSD card κάνει ακόμη καλύτερα τα πράγματα για τους χρήστες που θέλουν να μετατρέψουν τη συσκευή τους σε ένα μικρό«multimedia εργοστάσιο» με εκατοντάδες αρχεία μουσικής, φωτογραφιών και videos. Παράλληλα, σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της «επικοινωνίας», το ZTE Axon Elite υποστηρίζειWLAN με πρωτόκολλο Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct και hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP), ενώ προσφέρει και δυνατότητες πλοήγησης GPS μέσω Α-GPS. Παράλληλα, το ZTE Axon Elite διαθέτει NFC chip που εξυπηρετεί στην επικοινωνία με τις συσκευές που το υποστηρίζουν.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment