Sony Xperia Z5 Compact Hands-On Review:

Sony στην IFA 2015 κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας παρουσιάζοντας μία τριπλέτα συσκευών που έφεραν το Ζ5 brand. Τρεις διαφορετικές επιλογές (Ζ5 Compact, Z5 και Z5 Premium), οι οποίες και οι τρεις εντάσσονται στο κομμάτι της high-end κατηγορίας και έχουν αρκετές ομοιότητες, αλλά καιαισθητές διαφορές. Τα Ζ5 που μία πρώτη γνωριμία μαζί τους είχαμε στην έκθεση IFA 2015, βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι ποιότητας όπως και οι παλαιότερες ναυαρχίδες της Sony, με την έμφαση να δίνεται από την ιαπωνική εταιρεία στα ανθεκτικά και premium υλικά κατασκευής, στις οθόνες υψηλής ανάλυσης (με αποκορύφωμα την Premium έκδοση) και φυσικά την εξαιρετικής ποιότητας κάμερα με αισθητήρα Exmor. To Ζ5 Compact που θα δούμε αναλυτικά στοreview που ακολουθεί μπορεί να είναι το «μικρό» της παρέας των Z5, ωστόσο όπως θα δούμε και παρακάτω δεν υστερεί σε δυνατότητες, προσφέροντας μία υψηλού επιπέδου mobile εμπειρία…
Ανθεκτικό και εργονομικό!
Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το Z5 Compact είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone, το οποίο διακρίνεται για τις compact και "μαζεμένες" διαστάσεις του (127x65x8.9 mm και βάρος 138 γραμμάρια). Είναι εμφανές ότι στόχος του σχεδιαστικού team της Sony ήταν να δημιουργήσουν ένα κινητό, το οποίο να μπορεί να χωρέσει παντού, προσφέροντας παράλληλα το maximum της άνεσης στο θέμα του χειρισμού. Πράγματι, το Z5 Compact μπορεί εμφανισιακά να είναι κάπως πιο τετραγωνισμένο από άλλα Xperia phones, παρόλα αυτά είναιστιβαρό και κατασκευασμένο με ανθεκτικά υλικά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι φέρει πιστοποιητικό IP68, το οποίο ουσιαστικά προσφέρει αντοχή στο νερό και στη σκόνη (βύθιση μέχρι 1.5 μέτρο και 30 λεπτά κάτω από το νερό σε εργαστηριακό περιβάλλον).
Πιάνοντας το Z5 Compact στα χέρια μας διαπιστώσαμε ότι ο χειρισμός με το ένα χέρι ήταν κυριολεκτικά παιχνιδάκι με τη μοναδική μας ένσταση να έχει να κάνει με την λεία επιφάνεια στο πίσω μέρος, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κάνει τη συσκευή να γλιστράει λίγο πιο εύκολα από το κανονικό. Ωστόσο, στο θέμα της εργονομίας και της ευκολίας χειρισμού (που ενδιαφέρει άλλωστε και την πλειοψηφία των users), το Z5 Compact είναι Top!Κοιτάζοντας προσεκτικά το μικρό της οικογένειας των Z5 παρατηρούμε ότι στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τα volume rockers και το power/lock button, το οποίο επίσης χρησιμεύει και ως αισθητήρας αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, όπως επίσης και το πάντοτε χρήσιμο shutter button για τη λήψη φωτογραφιών. Στην επάνω πλευρά είναι τοποθετημένο το audio input jack, ενώ στο κάτω τμήμα υπάρχει η MicroUSB θύρα. H slot για τη nano-SIM βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, όπως επίσης και η ιδιαιτέρως χρήσιμη microSD slot. H nano-sim και MicroUSB slotsπροστατεύονται από ένα ειδικό καπάκι, έτσι ώστε να αποτρέπεται η εισροή του νερού.
Σε γενικές γραμμές και παρατηρώντας πιο διεξοδικά το Ζ5 Compact καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή, όπου το βάρος δεν έπεσε τόσο πολύ στην εμφάνιση, υιοθετώντας όπως άλλες φορές ένα super slim (αλλά συνήθως εύθραυστο) design, αλλά στον compact σχεδιασμό, στην εξαιρετικά μεγάλη αντοχή και στην τεράστια ευκολία χειρισμού που προσφέρει στον user.
Αέρινες επιδόσεις!
Προχωρώντας στα ενδότερα του compact μοντέλου της οικογένειας των Z5, η οθόνη του απεικονίζει για μία ακόμη φορά την θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει η ιαπωνική εταιρεία. Το Z5 Compact ξεχωρίζει για το IPS LCD display των 4.6 ιντσών (η οθόνη καταλαμβάνει το 68,9% του συνολικού σώματος της συσκευής) με resolution στα 720p (720x1280 pixels) και πυκνότητα pixels που αγγίζει τα 323ppi. H τεχνολογία Triluminos που αποτελεί ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Sony σε συνδυασμό με την αναβαθμισμένη X-Reality Engineεκτοξεύουν την οπτική εμπειρία που προσφέρει το compact μοντέλο της οικογένειας Z5.Ολοζώντανα χρήματα, άριστο contrast, εξαιρετικές γωνίες θέασης και υψηλή ευκρίνεια είναι τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς ότι έχεις μπροστά σου ένα display στα 720p. Στα παραπάνω προσθέστε ότι η οθόνη του νέου smartphone της Sony διαθέτει ανθεκτικό scratch-resistant glass και ελαιοφοβική επίστρωση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment