LG G4C με απόλυτη διαφορά αλλά μέτρια οθόνη

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο προσιτό smartphone LG G4C της LG Electronics και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Το LG G4C, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από την ονομασία του, αποτελεί την πολύ οικονομικότερη εκδοχή της ναυαρχίδας της εταιρείας, του G4. Η συσκευή έρχεται με οθόνη ανάλυσης 5 ιντσών και ανάλυσης 720p, ενώ η κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel έναντι 16 του μεγάλου του αδελφού. Σε επίπεδο επεξεργαστή το G4C διαθέτει τετραπύρηνο SoC ένα του εξαπύρηνου της ναυαρχίδας.
Πιο αναλυτικά, το προσιτό LG G4C διατηρεί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που έχει καθιερώσει η LG Electronics τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την κυρτή οθόνη και τα πλήκτρα ελέγχου που βρίσκονται τοποθετημένα στην πλάτη της συσκευής. Επιπλέον, το πλαστικό κάλυμμα είναι παρόμοιο με την πλαστική έκδοση καλύμματος που διατίθεται για το G4, με την αίσθηση και την εμφάνιση όμως να σου δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για αρκετό φθηνό υλικό. Φυσικά, ούτε λόγος για τα δερμάτινα καλύμματα του G4…
LG-G4C_133111098_HDR
Πέρα από αυτή την απουσία αίσθησης ποιότητας η συσκευή είναι άνετη στο κράτημα και στη χρήση με το ένα χέρι. Στο επάνω μέρος της βρίσκεται η υποδοχή για τα ακουστικά ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε την υποδοχή σύνδεσης Micro-USB. Αφαιρώντας το κάλυμμα, συναντάμε την υποδοχή για την τοποθέτηση της micro-SIM, την υποδοχή για την τοποθέτηση της κάρτας μνήμης microSD και φυσικά την αφαιρούμενη μπαταρία. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 2.540mAh, μέγεθος που κρίνεται ικανοποιητικό για την κατηγορία τιμής στην οποία εντάσσεται το G4C.
LG_G4C_131913423_HDR
Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο επεξεργαστής MSM8916 Snapdragon 410 της Qualcomm με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,2GHz σε συνδυασμό με το GPU Adreno 306. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 8GB ενώ η επέκταση μέσω της κάρτας μνήμης μπορεί να φτάσει έως και τα 128GB. Η μνήμη RAM ανέρχεται στο 1GB.
Η οθόνη των πέντε ιντσών προσφέρει ανάλυση 1.280×720 pixels με την απόδοσή της να κρίνεται άκρως ικανοποιητική τόσο σε επίπεδο προβολής εφαρμογών όσο και σε επίπεδο προβολής εικόνων και βίντεο. Η καμπύλη της οθόνης δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες υλοποιήσεις της εταιρείας και με δεδομένο ότι δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η απόδοση της συσκευής ίσως θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μία επίπεδη οθόνη ρίχνοντας ακόμη περισσότερο την τελική τιμή του G4C.
LG_G4C_133006038_HDR
Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος συναντάμε το Android 5.0.1 Lollipop σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης της LG. Το bloatware της συσκευής δεν είναι φορτωμένο με αχρείαστες εφαρμογές κάτι που κρίνεται θετικά.Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η κύρια κάμερα της συσκευής διαθέτει ανάλυση αισθητήρα στα 8 Megapixel, η οποία προσφέρει ικανοποιητικές λήψεις με autofocus και LED flash. Η εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας προσφέρει μια σειρά από βασικές λειτουργίες, ενώ απουσιάζουν άλλες όπως το HDR και η δυνατότητα πανοραμικών λήψεων. Η εμπρόσθια κάμερα, αρμόδια για τη λήψη selfies, διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment