Vodafone Smart Prime 6 Hands-On Review

Οι δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε σίγουρα απαιτούν όλο και περισσότερο σφίξιμο στο ζωνάρι και ακόμη πιο αιματηρή οικονομία. To Vodafone Smart Prime 6 είναι μία συσκευή στη low-end κατηγορία, η οποία σχεδιάστηκε για έναν και μόνο σκοπό… να καλύψει τις basic ανάγκες του χρήστη, κάνοντας παράλληλα καλό στην εξαιρετικά «ταλαιπωρημένη» τσέπη του. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η σούπερ οικονομική πρόταση της Vodafone, όπου κάτι μας λέει ότι μόνο και μόνο λόγω τιμής θα βρει ερείσματα στην αγορά…
Vodafone Smart Prime 6 (1)
Εξωτερικό look και design…
Βγάζοντας το Vodafone Smart Prime 6 από τη συσκευασία του, δεν μας πήρε και μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία αρκετά στιβαρή κατασκευή. Αναμφίβολα, το trendy κινητό της Vodafone «κλέβει» αρχικά τις εντυπώσεις με τον αρκετά καλό σχεδιασμό και την υιοθέτηση ποιοτικών υλικών κατασκευής, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν στοχεύει να πάει και στα καλλιστεία κινητών (αν υπήρχαν βέβαια). Σίγουρα, δεν είναι και το πιο εύμορφο κινητό που υπάρχει στον κόσμο, όμως αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι πρόκειται για μία άκρως λειτουργική συσκευή, η οποία λόγω των πολύ καλών (αρκετά compact) διαστάσεωντης (141,65x71,9x8,95mm) προσφέρει εξαιρετικό κράτημα και την βρήκαμε αρκετά λειτουργική. Κατασκευασμένο από πλαστικό καλής ποιότητας, το Smart Prime 6 ικανοποιεί αρκετά με τηνποιότητα κατασκευής του, ενώ αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα πλήκτρα περιμετρικά της συσκευής βρίσκονται σε σημείο με καλή πρόσβαση για τα δάχτυλα οποιουδήποτε χρήστη.
Vodafone Smart Prime 6 (6)
Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων και των ειδικών slots, στο δεξιό κομμάτι βρίσκεται το power/lock button, μαζί με τα volume rockers, στην κάτω πλευρά υπάρχει η κλασική θύρα για τη μεταφορά δεδομένων και για τη φόρτιση της συσκευής, ενώ στο επάνω τμήμα το «παραδοσιακό» input jack.
Vodafone Smart Prime 6 (8)
Vodafone Smart Prime 6 (7)
Παράλληλα, αφαιρώντας το καπάκι του Vodafone Smart Prime 6, μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει την μπαταρία του (χωρητικότητα της στα 2500mAh), η οποία δεν είναι αποσπώμενη, ενώ φυσικά στο εσωτερικό του κινητού της Vodafone υπάρχει η θύρα για την micro SIM όπως επίσης η εξαιρετικά χρήσιμη MicroSD slot.
Vodafone Smart Prime 6 (9)
Σε γενικές γραμμές, το Vodafone Smart Prime 6 διαθέτει αρκετά λειτουργικό σχεδιασμό όπου το μεγαλύτερο ατού του είναι η ευκολία χρήσης που προσφέρει σε κάθε user.
Οθόνη και επιδόσεις…
Παρατηρώντας την 5αρά οθόνη του Vodafone Smart Prime 6 με ανάλυση στα 720p (720x1280 pixels), τεχνολογίας IPS και πυκνότητα στα 294ppi, το Smart Prime 6 χαρίζει υψηλά επίπεδααπόκρισης, ενώ ένα στοιχείο που μας άρεσε ιδιαίτερα είχε να κάνει με τη ζωντάνια των χρωμάτων. Χωρίς αμφιβολία, η οθόνη του Smart Prime 6 μπορεί να μην αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα 720p, ωστόσο σε επίπεδο ευκρίνειας και απόδοσης χρωμάτων την κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.
Vodafone Smart Prime 6 (3)
Προχωρώντας στα ενδότερα, η Vodafone για την καρδιά του Smart Prime 6 επέλεξε έναντετραπύρηνο Snapdragon 410, ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1,2GHz, ενώ παράλληλα το «προσιτό» low-end smartphone της Vodafone διαθέτει 1GB μνήμης RAM. Με το συγκεκριμένοtech configuration θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ναι μεν ως αρκετά αποδοτικό, παρόλα αυτά καλό θα ήταν να μην το πουσάρετε πολύ και να το γεμίσετε με απαιτητικές εφαρμογές γιατί ενδεχομένως να εμφανίσει λίγο lag. Παρόλα αυτά, σε γενικές γραμμές την απόδοση την βρήκαμε άκρως ικανοποιητική στις περισσότερες βασικές καθημερινές λειτουργίες. Αν πάντως αναζητάτε το κάτι παραπάνω από ένα τόσο προσιτό smartphone, μην ανησυχείτε, θα το έχετε! Ενεργοποιήστε απλώς τον LTE πομποδέκτη της συσκευής και εκμεταλλευτείτε τις ταχύτητες της υπηρεσίας 4G που προσφέρει το δίκτυο της Vodafone, ενώ εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγο bandwidth, βάλτε στο ON τη λειτουργία του WLAN πομποδέκτη της συσκευής. Το hotspot στο σπίτι σας, πιστέψτε μας, θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.
Vodafone Smart Prime 6 (4)
Όσον αφορά, το User Interface και το λειτουργικό που θα βρείτε στο Smart Prime 6, η Vodafone έχει βάλει τη δική της σχεδιαστική «πινελιά» στα εικονίδια του Android OS 5.0, πράγμα που σημαίνει ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με μια γνώριμη εικόνα εάν είστε ήδη κάτοχος μιας Vodafone branded συσκευής. Το Smart Prime 6 όμως δεν μένει εκεί, καθώς διαθέτει αρκετάέξυπνα widgets, ανάμεσα στα οποία θα ξεχωρίσετε το widget των συντομεύσεων για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, ένα ακόμα για την πρόβλεψη καιρού και την ενημέρωση του χρήστη για RSS Feeds κ.α. Τα πάντα δηλαδή για να οργανώσετε με τον πλέον ιδανικό τρόπο την καθημερινότητα σας.
Vodafone Smart Prime 6 (2)
Κοιτάζοντας τον αποθηκευτικό χώρο, το Smart Prime 6 διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη στα8GB, αν και με μόλις 5GB να γίνονται διαθέσιμα για τον χρήστη. Εδώ τη κατάσταση σαφώς βελτιώνει η ύπαρξη microSD θύρας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να προσθέσει κάρτες SD που φτάνουν μέχρι τα 64GB. Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα της 4G οικονομικής πρότασης της Vodafone, από τη συσκευή δεν λείπει ούτε η Bluetooth 4.0λειτουργία, ούτε το προφίλ A2DP, ενώ το Smart Prime 6 βασίζεται αρκετά και στον ενσωματωμένο GPS δέκτη για πλοήγηση με τη βοήθεια εφαρμογών όπως το Google Maps.
Κάνει τα πάντα και… συμφέρει!
Κοιτάζοντας τις φωτογραφικές δυνατότητες του, το Smart Prime 6 προσφέρει 8 MP κύρια κάμερα μαζί με μία selfie cam στο μπροστινό τμήμα που χαρίζει 2 MP. Αναμφίβολα, η CMOS κάμερα των 8.0 MPixel θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο αρχάριο χρήστη, τόσο με το καλό frame rate στη λειτουργία viewfinder, όσο και με τις φωτογραφίες ή τα video clips που κατέγραψε. Τα μενού της είναι υπερβολικά απλά, ευτυχώς όμως η διαδικασία αποστολής εικόνας ή video μέσω MMS ή e-mail αποδεικνύεται παιχνιδάκι!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment