Samsung Galaxy Tab A Hands-On Review

H Samsung είναι η εταιρεία που έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στον χώρο των tablets κυκλοφορώντας μία ευρεία γκάμα συσκευών, οι οποίες μπορούν να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες των περισσοτέρων καταναλωτών. Η κορεατική εταιρεία γνωρίζει καλά το πώς να διαχειριστεί τις προθέσεις και τις διαθέσεις των καταναλωτών στην αγορά των tablets, η οποία ως γνωστόν το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της. To mid-ranger Galaxy Tab A είναι μία από τις προτάσεις στις 9.7 ίντσες που διακατέχεται από ένα premium feeling, ωστόσο είναι εμφανές ότι η Samsung στην προσπάθεια της να διατηρήσει σε ανεκτά επίπεδα την τιμή του έχει κάνει θυσίες και υποχωρήσεις σε ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Design και πρώτη αίσθηση
H Samsung μας έχει συνηθίσει σε καλοσχεδιασμένες συσκευές, καθώς το team της γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί tablets τα οποία είναι ελκυστικά στο μάτι. Το Galaxy Tab A με διαστάσεις: 242.5x166.8x7.5mm, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς οι κομψές γραμμές, το μεταλλικό περίβλημα που αγκαλιάζει περιμετρικά το display και οι λείες επιφάνειες του δίνουν την εικόνα μίας συσκευής η οποία έχει προσεχθεί αρκετά από τους σχεδιαστές του κορεατικού γίγαντα. Το υλικό βέβαια που κυριαρχεί είναι το πλαστικό (δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε), ωστόσο όλα τα πλαστικά μέρη του είναι πολύ καλής ποιότητας.
Σε σχεδιαστικό επίπεδο βέβαια δεν υπάρχει κάτι πρωτότυπο και κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί, καθώς υπάρχουν τα κλασικά πλήκτρα ελέγχου (options, ΗΟΜΕ kai Return button) στην κάτω πλευρά (όταν το tablet βρίσκεται σε κάθετη διάταξη), ενώ στο πλαϊνό τμήμα βρίσκονται τα κλασικά power/lock και volume up/down buttons. Στην ίδια πλευρά η Samsung τοποθέτησε τις microSIM και microSD slots. Παράλληλα, στην κάτω πλευρά δεσπόζουν τα δύο stereo ηχεία, το audio input jack και η κλασική θύρα MicroUSB για την φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων. Το βάρος της συσκευής ανέρχεται στα 450 γραμμάρια και κρίνεται ως φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πρόκειται για ένα tablet που είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «κουράζει», έχοντας για «σημαία» του τον λειτουργικό χαρακτήρα και την ευκολία χρήσης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment