Η Sony παρουσίασε το νέο Xperia Z4v με WQHD οθόνη

Μία νέα έκδοση του Xperia Z3+ (ή Xperia Z4 όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία) ανακοίνωσε η Sony σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Το νέο Xperia Z4v δεν διαφέρει ιδιαίτερα στον τομέα των χαρακτηριστικών σε σχέση με τα Xperia Z3+ ή Xperia Z4, ωστόσο έχει και μερικές σημαντικές διαφορές. Έτσι, διαθέτει οθόνη LCD IPS (Triluminos, X-Reality for mobile, Live Color LED) 5,2 ιντσών ανάλυσης WQHD (1440 x 2560 pixels, 564ppi) ενώ υποστηρίζει Qualcomm Quick Charge 2.0 και τα πρότυπα ασύρματης φόρτισης Qi και PMA. Επίσης μπορεί μέσω της τεχνολογίας Automatic Headset Optimization να βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις στον ήχο, ανάλογα με το headset που χρησιμοποιεί ο χρήστης.
 Κατά τα άλλα, όπως και τα Xperia Z3+/ Z4 αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα του Omnibalance σχεδιασμού της Sony αν και είναι παχύτερο κατά 1,7 χιλιοστά (ίσως η ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία των 3000mAh –σε σχέση με τα 2930mAh- να έχει παίξει κάποιον ρόλο) και κατά 18 γραμμάρια βαρύτερο. Μερικές ακόμη αλλαγές στην πρόσοψη, είναι η μετακίνηση του λογότυπου της Sony στο κάτω μέρος, αφού στην θέση του βρίσκεται εκείνο της Verizon, καθώς και η αντιμετάθεση της εμπρόσθιας κάμερας με τον αισθητήρα σε σχέση με τις θέσεις τους στα Xperia Z3+/ Z4.
Τα δύο γνωστά ηχεία στην πρόσοψη, δίνουν και εδώ το παρόν με διακριτικό σχεδιασμό. Και αυτό είναι αδιάβροχο και απρόσβλητο από την σκόνη, αφού ικανοποιεί τις προδιαγραφές IP65 και IP68 ενώ βασίζεται επίσης στο κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 810, σε συνδυασμό με 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου –έως και κατά 128GB μέσω κάρτας μνήμης microSD- αποθηκευτικού χώρου. Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα της Sony, 5,1 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, βασίζεται επίσης σε αισθητήρα Exmor RS της Sony, που επιδεικνύει ανάλυση 20,7 Megapixels και συνοδεύεται από σύστημα φακών G Lens και επεξεργαστή εικόνας BIONZ καθώς και από LED flash. Φυσικά μπορεί και τραβάει video ανάλυσης 4K.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment