Microsoft Lumia 640 XL Hands-On Review

To Lumia 640 (απλή και XL έκδοση) ήταν οι δύο συσκευές που παρουσιάστηκαν από τη Microsoft στο φετινό MWC. Το Lumia 640 το οποίο είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε πριν από έναν μήνα,μας φάνηκε ως το πιο «ώριμο» Lumia των τελευταίων ετών, καθώς συνδυάζοντας μία εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή αλλά και προσιτή τιμή, το 640 τοποθετήθηκε στις πρώτές θέσεις της απαιτητικής mid-range κατηγορίας. Κακά τα ψέματα, εάν θέλετε να αφήσετε για λίγο τα Android smartphones στην άκρη και να πάρετε μία γεύση από τη… Lumia πλευρά, το Lumia 640 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Όπως σας προαναφέραμε μαζί με την απλή έκδοση του 640, η Microsoft έριξε στην αγορά και το μεγάλο του αδερφάκι, 640 XL, το οποίο διαφέρει ελάχιστα σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών και φιλοσοφίας.  
Το μέγεθος μετράει!
Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το Lumia 640 XL με το που το βγάλαμε από τη συσκευασία του είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά μεγάλη συσκευή, η οποία απευθύνεται στον καταναλωτή που δεν έχει πρόβλημα να κουβαλάει ένα σχετικά ευμέγεθες smartphone (οι Ασιάτες λατρεύουν τα phablets κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει τόσο με τους Ευρωπαίους καταναλωτές). Οι διαστάσεις του είναι στα 157,9x81x5x9mm και όπως μπορείτε να φανταστείτε λόγω διαστάσεων ο χειρισμός με το ένα χέρι είναι κομματάκι δύσκολος.
Lumia 640 XL (8)
Το βάρος του Lumia 640 XL ανέρχεται στα 171 γραμμάρια και τα πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, ενώ στο κάτω μέρος η θύρα για την φόρτιση και στο επάνω τμήμα το audio input jack.
Lumia 640 XL (4)
Επίσης, το Lumia 640 XL διαθέτει αποσπώμενο καπάκι με αφαιρούμενη μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 3.000mAh) και κοιτάζοντας το εσωτερικό του μπορούμε να δούμε τηνmicroSD slot (δύναται να δεχθεί κάρτες που φτάνουν έως και τα 128GB) και την θύρα για τηνmicro-SIM.
Lumia 640 XL (2)
Σε γενικές γραμμές, το Lumia 640 XL πρόκειται για μία εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, η οποία απαρτίζεται από τα ίδια πλαστικά ποιότητας που είδαμε και στον μικρό του αδερφό. Άρα λοιπόν σε σύγκριση με το «απλό Lumia 640» εδώ δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση.
Phablet με τα όλα του!
Η πραγματικά τεράστια οθόνη του 640 XL είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν του phablet της Microsoft, προσφέροντας display στις 5.7 ίντσες, που διαθέτει ανάλυση στα 720x1280 pixels με πυκνότητα pixels στα 259ppi και screen-to-body ratio που φτάνει στο 69,1%. To Gorilla Glass 3 της Corning προστατεύει την οθόνη του, ενώ η τεχνολογία Clear Black Display βοηθάει στην καλύτερη απεικόνιση του contrast και των χρωμάτων. Ελάχιστες και εδώ οι διαφορές με το απλό Lumia 640, με τη μοναδική διαφορά (εκτός από το μέγεθος της οθόνης) να αφορά στημεγαλύτερη πυκνότητα των pixels του μικρού μοντέλου (294 έναντι 259ppi).
Lumia 640 XL (5)
Προχωρώντας στα ενδότερα, στην καρδιά του Lumia 640 XL βρίσκεται ένα Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 SoC, με επεξεργαστή Cortex A-7 τετραπύρηνο στα 1,2GHz καιGPU Adreno 305, αλλά και 1GB συνοδευτικής μνήμης RAM. Το παραπάνω tech configuration καλύπτει πλήρως τους users που αναζητούν ένα κινητό για να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες στους τομείς της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Το γεγονός ότι το Lumia 640 XL «φοράει» τοWindows Phone 8.1 (με το Denim Update) αποτελεί εγγύηση για την γρήγορη ροή και την ταχύτατη πλοήγηση στο net, ενώ το γεγονός ότι η συσκευή είναι Windows-10 ready σίγουρα αποτελεί έναν πρόσθετο λόγο για να το προτιμήσει το καταναλωτικό κοινό. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει ανέρχεται στα 8GB, με την διαθέσιμη microSD slot να λύνει το πρόβλημα χώρου. Χωρίς αμφιβολία, και στον τομέα των επιδόσεων το Lumia 640 XL σε σύγκριση με το μικρότερο αδερφάκι του βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Ικανοποιητικές επιδόσεις που σίγουρα αποτελούν ότι πρέπει για τον μέσο χρήστη.
Lumia 640 XL (6)
Όσον αφορά την συνδεσιμότητα του Lumia 640 XL, το «μικρό κτήνος» της Microsoft υποστηρίζειWLAN (Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA και hotspot), Bluetooth 4.0, GPS (A-GPS, GLONASS, Beidou), όπως επίσης και NFC, αλλά και FM ραδιόφωνο. Σε γενικές γραμμές, το Lumia 640 XL παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης που όμως επιθυμεί να πάρει το maximum από τη συσκευή του.
Lumia 640 XL (7)
Είναι θέμα… αντίληψης!
Μία από τις βασικές διαφορές ανάμεσα στην XL και στην απλή έκδοση του Lumia 640 έχει να κάνει με τις δυνατότητες των camera sensors του. Συγκεκριμένα, το XL μοντέλο προσφέρει ποιότητα από έναν φακό που φέρει optics από την διάσημη Carl Zeiss, χαρίζοντας στους users ανώτερη ανάλυση στα 13 MPixel (4128x3096 pixels) με δυνατότητες autofocus και το πάντοτε απαραίτητο LED flash. Όσον αφορά για τους users που ανήκουν στην κατηγορία των selfie lovers, η Microsoft δεν τους ξέχασε προσφέροντας μία μπροστινή κάμερα με 5 MP, ενώ επιπλέον το phablet της Microsoft προσφέρει video recording στα 1080p. Η σύγκριση ανάμεσα στην απλή και στην XL version του Lumia 640 στο θέμα της φωτογραφίας βγάζει νικητή το XL μοντέλο, καθώς είναι ελαφρώς πιο ενισχυμένο, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα (το απλό 640 διαθέτει κύριο αισθητήρα στα 8 MP και selfie cam στο 1 MP).Lumia 640 XL (1)
Ολοκληρώνοντας την ανάλυση μας πάνω στο Lumia 640 XL καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι απειροελάχιστες, οπότε σε αυτή την περίπτωση εισέρχεται η διάθεση και η γενικότερη αντίληψη του εκάστοτε καταναλωτή. Εάν για παράδειγμα ανήκετε στους λάτρεις των πραγματικά μεγάλων κινητών, τότε η XL version μπορεί να σας κινήσει το ενδιαφέρον. Εάν τώρα θέλετε κάτι πιο compact, πιο συμμαζεμένο και συγχρόνως πιοοικονομικό (η απλή edition στοιχίζει στα 199 ευρώ, ενώ το XL ενδεχομένως να είναι κατά 50 ευρώ ακριβότερο), το Lumia 640 αποτελεί «safe bet». Και οι δύο περιπτώσεις όμως αποτελούν από τις καλύτερες mid-range συσκευές της αγοράς και εάν προσανατολίζεστε για κάποιοWindows Phone, δε χωράει αμφιβολία ότι αξίζουν της προσοχής σας, καθώς σε αυτή τη φάση είναι ότι καλύτερο μπορείτε να αγοράσετε από το στρατόπεδο της Microsoft…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment