Η Kyocera στο MWC 2015 με κινητό που εκμεταλλεύεται τη δύναμη του ήλιου!

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε κάθε MWC, οι ναυαρχίδες των μεγάλων κατασκευαστών είναι αυτές που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας (και φέτος όλη η προσοχή έχει στραφεί στα HTC One M9 και Samsung Galaxy S6), ωστόσο στη μεγάλη «γιορτή» της κινητής τηλεφωνίας συμμετέχουν και άλλοι κατασκευαστές, που φιλοδοξούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις πρωτοποριακές λύσεις τους.
Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Kyocera, η οποία στο MWC 2015 πρόκειται να παρουσιάσει μία συσκευή που για να φορτίσει θα χρησιμοποιεί τη δύναμη του ήλιου, αλλά και οποιαδήποτε πηγή τεχνητού φωτός! To πρωτοποριακό smartphone της Kyocera, θα είναι ουσιαστικά μία αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου Torque, το οποίο φημίζεται για την ανθεκτικότητα του και θα αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Kyocera και στην Sunpartner, μία εταιρεία που ειδικεύεται στη κατασκευή φωτοβολταϊκών τελευταίας τεχνολογίας. Στη συσκευή της Kyocera θα βρίσκεται ενσωματωμένη η τεχνολογία Wysips Crystal, μία τεχνολογία που συνδυάζει φωτοβολταϊκά και optical τεχνολογίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στη συσκευή να φορτίζει τόσο από το φυσικό φως του ήλιου, όσο και από τεχνητές πηγές φωτισμού. Η τεχνολογία Wysips Crystal βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από την touchscreen οθόνη και είναι πάχους 0.5mm, με τα modules που χρησιμοποιούνται να είναι αόρατα σε γυμνό μάτι.
Αν και η Kyocera δεν έχει αποκαλύψει πόσο χρόνο θα χρειάζεται το «ηλιακό» smartphone της για να φορτίσει πλήρως, αν μη τι άλλο πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει «στάνταρ» στο μέλλον. Αναμφίβολα, ανυπομονούμε να το πιάσουμε στο χέρια μας!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment