Η Google φέρνει το Android με ασφάλεια στο γραφείο

Μπορεί το Android να έχει κατακτήσει μία μεγάλη μερίδα κόσμου, η Google, ωστόσο, έως τώρα δεν είχε προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ένα σοβαρό βήμα όσον αφορά το λειτουργικό της προς την κατεύθυνση της παροχής μίας ολοκληρωμένης επαγγελματικής λύσης, για να μπορεί ο χρήστης να αξιοποιεί τη συσκευή του και τις δυνατότητές της με ασφάλεια και στο γραφείο. Ένας χώρος που ακόμη και η “ξεχασμένη” Blackberry συνεχίζει να προτιμάται από πολλούς, ενώ και η Apple έχει καταφέρει να χτίσει ένα ισχυρό προφίλ στο iOS. Κι ενώ έως τώρα οι κατασκευαστές που προτιμούν το Android είχαν φροντίσει να καλύψουν το κενό με πλατφόρμες σαν το Samsung Knox, τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα της Google για κάτι πιο ολοκληρωμένο με το Android for Work.
Η πρωτοβουλία της εταιρείας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Google I/O 2014, σήμερα ωστόσο έχουμε το επίσημο λανσάρισμα του προγράμματος με αρκετές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς λειτουργεί. Βασικός στόχος της Google είναι να κάνει ευκολότερο για τις επιχειρήσεις να εμπιστευτούν τη χρήση των Android συσκευών από τους εργαζομένους τους, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν με ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας τους. Το Android for Work αποτελείται από τις σχετικές νέες τεχνολογίες που η Google εγκαινιάζει στο Android 5.0 Lollipop, καθώς και διευρυμένες συνεργασίες με κατασκευαστές hardware, προγραμματιστές, εταιρείες enterprise mobility management κ.ά.
Η Google εισάγει το concept των Work Profiles στο Android 5.0 Lollipop, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ένα ξεχωριστό προφίλ εργασίας που θα τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα work data τους με ασφάλεια, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για όσους έχουν συσκευές με παλαιότερη έκδοση του Android (Ice Cream Sandwich έως KitKat) καθώς θα μπορούν να κατεβάσουν την ειδική Android for Work app στη συσκευή τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment