Vodafone Smart 4 Max hands-on

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Διαστάσεις: 164 x 83,4 x 7,9mm
  • Βάρος: 170 γρ.
  • Οθόνη: 6” IPS (720x1280 pixels)
  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 (4-core 1,2 GHz)
  • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Hotspot, Bluetooth v4.0, NFC, microUSB v2.0-Host-OTG, GPS (με A-GPS), FM radio
  • Λειτουργικό: Android 4.4.4
  • Κάμερα: 13 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, HDR, εμπρόσθια 2 MPixel
  • Μπαταρία: 3.000mAh
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: Ακουστικά, καλώδιο USB, φορτιστής (1A)

vodafone smart 4 max (2)

Κατασκευή και σχεδίαση

Το Smart 4 Max έχει φυσιολογικά μεγάλο μήκος και πλάτος, λόγω της 6άρας οθόνης, αλλά αρκετά μικρό πάχος και σχετικά μικρό βάρος! Περιμετρικά της οθόνης έχει glossy πλαστικό που βοηθά στο grip, ενώ όλη η πλάτη του (που δεν είναι αφαιρούμενη) συντίθεται από matte πλαστικό που γλιστράει κάπως παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα αφήνει ωραία αίσθηση στο χέρι. Τα πολύ μικρά περιθώρια αριστερά και δεξιά της οθόνης σημαίνουν αφ’ενός πως το πλάτος διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά και πως δυσκολεύει κάπως η χρήση με το ένα χέρι. Ευτυχώς τα πλήκτρα στη δεξιά πλευρά είναι άριστα τοποθετημένα για τον αντίχειρα του δεξιού χεριού.
vodafone smart 4 max (6)vodafone smart 4 max (7)vodafone smart 4 max (8)
Η κάμερα στο πίσω μέρος εξέχει εμφανώς και κινδυνεύει από φθορές όταν ακουμπάτε κάπου τη συσκευή, ενώ οι υποδοχές microSIM και microSD καλύπτονται από δύο πλαστικά και πολύ διακριτικά πορτάκια στις δύο πλευρές, τα οποία θα θέλαμε να είναι πιό εύχρηστα και εύκολα στο άνοιγμα. Συνολικά το Smart 4 Max αποπνέει ποιότητα και στιβαρότητα, αλλά χωρίς να είναι κραυγαλέο σε καμία περίπτωση, ιδανικό για τον επαγγελματία και τον πιό διακριτικό χρήστη.

Λειτουργικότητα και επιδόσεις

Σε ένα smartphone με οθόνη 6 ιντσών, το πιό σημαντικό είναι προφανώς...η ίδια η οθόνη! Ο χρήστης το επιλέγει γι’αυτό το λόγο, για να δουλεύει άνετα, να βλέπει βίντεο/ταινίες, να κάνει browsing, να μη κουράζει τα μάτια του γενικότερα και να μη χρειάζεται να «σημαδεύει» με το δάκτυλο κατά την αφή. Το IPS panel του Smart 4 Max έχει ανάλυση 720p και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης όσο και από πλευράς απόκρισης. ‘Εχει αρκετά ισχυρή φωτεινότητα (και αυτόματη ρύθμισή της) και θα σας καλύψει απόλυτα.
vodafone smart 4 max menu (1)
Το τετραπύρηνο chipset της συσκευής δεν είναι MediaTek αλλά της Qualcomm (Snapdragon 400) και μαζί με το 1GB RAM προσφέρει στο Smart 4 Max αξιοπρεπείς επιδόσεις, παρά τη μεγάλη οθόνη. Ναι, το σκορ στα συνθετικά benchmarks δεν είναι τρομερό, ούτε θα παίξετε με άνεση απαιτητικά 3D games, αλλά η χρήση γίνεται ομαλά και γρήγορα, με τις περισσότερες εφαρμογές να τρέχουν αψεγάδιαστα. Ομαλή και η εναλλαγή μεταξύ των menus, με μόνη εξαίρεση ένα μικρό lag σε ορισμένες εναλλαγές μεταξύ desktops/widgets κ.λπ., σε καμία περίπτωση υπερβολικό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment