Android 5.0: Custom εκδόσεις FOR ALL...

Ένα απ’ τα γεγονότα-σταθμός που περίμενε κάθε χρήστης Android είναι η έλευση της νέας έκδοσης 5.0 Lollipop, που έχει σκοπό να προσθέσει νέες δυνατότητες, βελτιώσεις στην απόδοση και στην διάρκειας της μπαταρίας. Σύμφωνα όμως με τη Google, μόλις το 0.1% των κατόχων Android συσκευής έχει αναβαθμιστεί. Τα μοντέλα που έχουν δεχθεί τις αναβαθμίσεις είναι η σειρά Nexus, κάποια Motorola και μερικά LG G3. Ποιος είναι όμως ο λόγος που καθυστερούν τόσο οι εκδόσεις Android να φτάσουν στα κινητά μας; Ποια είναι η διαδικασία; Αρχικά η ομάδα ανάπτυξης του Αndroid δίνει το νέο λογισμικό στις εταιρίες των κινητών, οι οποίες πρέπει να το αναδημιουργήσουν έτσι ώστε να είναι συμβατό με το hardware των κινητών τους αλλά και να προσθέσουν δικά τους χαρακτηριστικά. 
Έπειτά πρέπει να πάρει την άδεια απ’ τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (acceptance), και εννοείται με την προϋπόθεση να είναι free bugs. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και σίγουρα κάποιοι απ’ εσάς βιάζεστε για την νέα έκδοση του Αndroid. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες custom rom του Android 5.0 Lollipop όχι μόνο για τους βιαστικούς αλλά κι αυτούς που δυστυχώς δεν θα δεχθούν την νέα αναβάθμιση.
CyanogenMod12
Στην κορυφή της λίστας έχουμε την πιο γνωστή και πιστεύω έμπιστη ομάδα Custom Rom, την Cyanogen. Με την τελευταία της έκδοση κατάφερε να φέρει την έκδοση Lollipop σε μια πληθώρα συσκευών όπως Xperia Z2, Nexus 6, Galaxy S4, HTC One, LG G2 και πολλά άλλα. Πολλές απ’ τις εκδόσεις αυτές θεωρούνται bug free και αρκετά σταθερές. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.
Dirty Unicorns logo
DirtyUnicorns
Άλλη μια custom έκδοση αυτής της Dirty unicorns, που επίσης προσφέρει αναβαθμίσεις για πολλά κινητά(Nexus 4, 5, 6, Galaxy S5, HTC ONE, LG G3, Samsung Note 3). Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.
Candy 5 logo
Candy 5
Εδώ έχουμε μια ενδιαφέρουμε custom ROM καθώς η ομάδα της αναφέρει ότι όλες οι ROM είναι full-customizable και συνεχώς προσθέτει νέα features. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.
Heading Blue BlissPop logo
BlissPop
Το συγκεκριμένο project διαθέτει μια ποικιλία αναβαθμίσεων για πιο ‘σπάνια’ κινητά, όπως της Xiaomi. Εκτός αυτού δεν έχουμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.
Αυτή ήταν η λίστα με τις πιο βασικές custom ROM 5.0 Lollipop. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες αλλά με αυτές πιστεύω ότι καλύπτουμε τα περισσότερα μοντέλα καθώς επίσης είναι οι πιο σταθερές και προσθέτουν extra features. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εγκαταστήσει μια απ’ αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τις προδιαγραφές της ROM και να παρακολουθήσει κάποιο tutorial.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment