Τα 5 πιο λεπτά smartphone του κόσμου

Το 2014 είδαμε εταιρίες κυρίως από την Κίνα να ανταγωνίζονται για το πια θα κατασκευάση το πιο λεπτό smartphone και αρκετές να προσπαθούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα 5 λεπτότερα κινητά της αγοράς. Αξίζει να θυσιάσει κάποιος τα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να αποκτήσει ένα τόσο λεπτό κινητό.
Vivo X5 max
Vivo X5 Max – 4.75 χλστ.
Είναι και επίσημα το πιο λεπτό κινητό της αγοράς με μόλις 4.75 χιλιοστά πάχος. Το κινητό της κινέζικης εταιρίας ανακοινώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 κατεβάζοντας απ’ την 1η θέση το Oppo R5. Όσο αναφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Vivo X5 Max διαθέτει οθόνη 5.5inc 1080 super AMOLED, επεξεργαστή τον οκταπύρηνο Snapdragon 615 στα 1,7 GHz με 2GB RAM. Επίσης διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 16GB ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 128GB. Τέλος διαθέτει μια selfie camera των 5MP και πίσω κάμερα 13MP.
OPPO R5
OPPO R5 – 4.8 χλστ.
Το Oppo R5 ήταν το πρώτο κινητό που έσπασε το φράγμα των 5 χιλιοστών και αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς όταν ανακοινώθηκε απ’ την εταιρία. Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών δεν είναι κάτι που πρέπει να τονίσουμε, απλά τα πράγματα. Μια οθόνη των 5.2 ιντσών Full HD, επίσης octa-core Snapdragon 615 με 1.5GB RAM. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 5MP και η πίσω στα 13MP.
Gionee Elife S5.1
Gionee Elife S5.1 – 5.15 χλστ.
Το Gionee Elife S5.1 (προφέρεται Τζι-ο-νι) ήταν το πρώτο λεπτότερο κινητό το οποίο ουσιαστικά λάνσαρε την ιδέα των λεπτών smartphones καθώς επίσης κατέχει μία θέση στο Guinness World Records για το λεπτότερο κινητό. Το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει οθόνη 4.8 ιντσών AMOLED ,επεξεργαστή Snapdragon 400 στα 1.2GHz και 1GB RAM.
Gionee Elife S5.5
Gionee Elife S5.5 – 5.6 χλστ.
Το 4ο κινητό είναι πάλι τη εταιρίας Gionee και απ’ άποψη σχεδιασμού πιστεύω ότι είναι το ομορφότερο στην λίστα μας. Αν ήταν να αγοράσω κάποια θα αγόραζα αυτό ίσως και λόγω των χαρακτηριστικών και features. Η οθόνη του είναι στις 5 ιντσών, η ανάλυση 1920×1080 pixels, 441ppi. Ενσωματώνει επεξεργαστή Mediatek 6592 8-core, 1.7GHz και 2GB RAM.
Vivo X3
VIVO X3 – 5.75 χλστ.
Κάτι που δεν ανέφερα πριν είναι ότι η Vivo είναι η εταιρία που βρίσκεται πίσω απ’ την Oppo και την OnePlus, και εδώ έχουμε το δεύτερο λεπτότερο κινητό (τελευταίο στην λίστα) το οποίο ήρθε να μας συναρπάζει αλλά και σε περίπτωση που θέλουμε να το αποκτήσουμε να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Θεωρείται απ’ πολλούς ναυαρχίδα της εταιρίας και απ’ το πέρσι που ανακοινώθηκε η τιμή του παραμένει σταθερή. Διαθέτει ένα κορυφαίο σύστημα ηχείων HI-FI, οθόνη 5inch HD, τετραπυρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz και 1GB RAM. Η μπροστά και η πίσω κάμερα είναι στα 5MP και 8MP αντίστοιχα.
Αυτή ήταν η λίστα με τα λεπτότερα κινητά μέχρι και σήμερα. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλά περισσότερα και οι φήμες για νεότερα μοντέλα συνεχώς αυξάνονται. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν αξίζει να θυσιάσει κάποιος τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να αγοράσει ένα τόσο λεπτό κινητό.
Τα κινητά αυτά διαθέτουν μικρή μπαταρία, περίπου 2000mAh λόγω του μεγέθους τους κάτι που μικραίνει την διάρκεια ζωής σε λιγότερα απ’ μια μέρα! Οι τιμές τους είναι αρκετά τσιμπημένες, κυρίως λόγω της φήμης τους για το λεπτότερο κινητό και σε κάποια απ’ αυτά πλησιάζουν τις τιμές ναυαρχίδων άλλων εταιριών.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment