Sony Xperia Z2 hands-on review: Είναι το καλύτερο;

Οι πρώτες εντυπώσεις από το Z2…γνώριμες. Η τυπική, «τετράγωνη» κατασκευή με το γυαλί να δεσπόζει στο εμπρός και το πίσω μέρος και καλαίσθητο αλουμίνιο να περιβάλλει τη συσκευή, εκεί όπου κρύβονται και οι διάφορες θύρες, πίσω από τα ερμητικά κλεισμένα πορτάκια για τη στεγανότητα απέναντι στο υγρό στοιχείο. Ναι, το Z2 είναι και αυτό αδιάβροχο και προστατευμένο από τη σκόνη (IP58), όπως μπορείτε να δείτε και στο video, αφού το...δροσίσαμε λίγο! Το βάρος της συσκευής ανέρχεται στα 163 γραμμάρια και το πάχος της στα 8,2 χιλιοστά, ελαφρώς μικρότερα μεγέθη από του Z1 (170 γρ. και 8,5 χιλ. αντίστοιχα), αλλά σχεδόν αναπαίσθητη η διαφορά στο χέρι.
Στην πρόσοψη βρίσκουμε δύο σχισμές, πάνω και κάτω από την οθόνη,είναι τα διπλά ηχεία του Xperia Z2, στα πρότυπα της HTC. Εκεί κρυβεται το ακουστικό, το μικρόφωνο είναι στο κάτω μέρος της συσκευής ενώ ένα μεγάλο, οριζόντιο RGB notification LED βρίσκεται επίσης στη θέση του ακουστικού και σας ειδοποιεί για φόρτιση, χαμηλή μπαταρία αλλά φυσικά και για κλήσεις, SMS κ.λπ. Στη δεξιά πλευρά έχουμε πορτάκι που καλύπτει microSD, ενώ σχεδόν στο κέντρο της πλευράς έχουμε το κλασικό, στρογγυλό power/lock και το σχετικά μικρό πλήκτρο έντασης. Υπάρχει και dedicated πλήκτρο για την κάμερα (2-step) το οποίο ευτυχώς δε χρειάζεται να είστε ο...Κουταλιανός για να το πατήσετε, αλλά προσοχή χρειάζεται αφού μπορεί να ανοίξει την κάμερα και με κλειδωμένη τη συσκευή. Γενικά μείναμε ικανοποιημένοι από τα πλήκτρα και το feedback τους, αν και θα θέλαμε αυτό της έντασης λίγο πιό μακρύ ή έστω διακριτό το volume up από το down. Στην έτερη πλευρά έχουμε ένα πορτάκι που καλύπτειmicroSIM και microUSB αλλά και τα docking pins. Το πίσω μέρος καλύπτεται από γυαλί και πάνω αριστερά βρίσκονται η κάμερα και το single-LED flash.
Sony Xperia Z2 (7)
Sony Xperia Z2 water

Συνολικά το Xperia Z2 έχει μια πολύ ποιοτική και στιβαρή κατασκευή, αλλά ταυτόχρονα καλαίσθητη, ωστόσο μοιραία γλιστρά λίγο περισσότερο κατά τη χρήση και θα πρέπει να προσέχετε τις πτώσεις.
Οθόνη, hardware, software επιδόσεις
Για ένα κορυφαίο smartphone προορίζεται μόνο το κορυφαίο hardware και το Z2 δεν αποτελεί εξαίρεση. Snapdragon 801 στα ενδότερά του, με τους 4 πυρήνες στα 2,3GHz, και 3GB RAMνα το συνοδεύουν ιδανικά. Επιδόσεις θα δείτε από τα benchmarks που τρέξαμε (αν και το Vellamo αποδεικνύεται προβληματικό εδώ και κάποιο διάστημα όσον αφορά τα scores του HTML4 test του), όπως φαντάζεστε είναι κορυφαίες. Παρ’όλα αυτά, οφείλουμε να πούμε ότι κάποιες ελάχιστες «καθυστερήσεις» τις είδαμε σε γρήγορες εναλλαγές menus, οι οποίες δεν επηρεάζουν φυσικά τη γρήγορη λειτουργία αλλά δεν παύουν να είναι κάπως ανεπιθύμητες σε ένα τόσο high-end smartphone. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 16GB αλλά επεκτείνεται μέσω microSD, οπότε, no problemo.
Sony Xperia Z2 (3)Sony Xperia Z2 (4)
H οθόνη είναι παραδοσιακά το ισχυρό όπλο των Xperia, καθώς η εταιρεία εφαρμόζει την τεχνογνωσία της από την πολυετή εμπειρία στον κλάδο των τηλεοράσεων και αυτό φαίνεται. Με διαγώνιο 5,2 ίντσες και ανάλυση full HD 1080p, η εξαιρετική ευκρίνεια είναι εγγυημένη, ενώ από πλευράς χρωμάτων και αντίθεσης η Triluminos τεχνολογία και η X-Reality Engineκάνουν πολύ καλή δουλειά. Το λευκό και πάλι δεν είναι ακριβώς «λευκό» στο IPS panel, αλλά είναι αρκετά κοντά σε αυτό που θέλουμε, ενώ η φωτεινότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή υπό ηλιοφάνεια, αλλά ίσως λίγο παραπάνω απ’όσο θα έπρεπε σε πλήρες σκότος.
Sony Xperia Z2 (5)
Sony Xperia Z2 (6)
Φυσικά το Xperia Z2 «τρέχει» Android 4.4.2 KitKat, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά με τις πινελιές της Sony στο interface. Αυτές παραμένουν σχετικά “light” και ελάχιστα παρεμβατικές στο stock Android, τουλάχιστον σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, το οποίο σε κάποιους θα αρέσει αρκετά, σε κάποιους ίσως όχι. Το θέμα είναι η ευχρηστία της συσκευής και αν μη τι άλλο το Xperia Z2 τη διαθέτει, αποφεύγοντας να είναι φορτωμένο με πολλές δευτερεύουσες επιλογές και λειτουργίες.
Από λοιπό εξοπλισμό και λειτουργίες, υπάρχουν τα πάντα, όπως θα περίμενε κανείς. 4G/LTEσυνδεσιμότητα, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (Direct, DLNA, Hotspot), Bluetooth 4.0 με A2DP, microUSB 2.0 θύρα (MHL3) με USB On-the-go και USB host, NFC, ραδιόφωνο, GPS με A-GPS και GLONASS αλλά και πλειάδα αισθητήρων για να σας κάνουν τη ζωή πιό εύκολη. Εκτεταμένες επιλογές διασύνδεσης με άλλες συσκευές της Sony και αρκετές έξυπνες λειτουργίες που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να «λυθούν» τα χέρια σας κατά την τυπική, καθημερινή χρήση! Το μόνο που λείπει είναι η θύρα υπερύθρων, αν και εν τέλει δεν είναι κάτι που πολλοί χρήστες αξιοποιούν.
xperia z2 menuxperia z2 menu 2xperia z2 antutu
xperia z2 vellamo
Κάμερα, ήχος και αυτονομία
Την κάμερα του Xperia Z2 των 20,7 MPixels την ξέρουμε πολύ καλά από άλλες συσκευές της Sony και ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Ειδικά με τη δυνατότητα λήψης 4K video στα 30 FPS που διαθέτει πλέον, μας υπερ-καλύπτει, όπως και κάθε χρήστη. Οι φωτογραφίες είναι χάρμα οφθαλμών και το HDR βοηθά την κατάσταση όταν χρειάζεται, ενώ παράλληλα μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 60 fps και 720p στα 120 fps (slow-motion). Δείτε τα παρακάτω δείγματα και θα κρίνετε μόνοι σας.
Φυσικά υπάρχουν και οι τυπικές δυνατότητες για πανοραμική λήψη, εφαρμογή ειδικών εφέ, αυτόματη βελτιστοποίηση λήψης (ή manual), σταθεροποίηση εικόνας κ.λπ. Το μόνο που θα θέλαμε είναι ένα ελαφρώς ισχυρότερο φλας, αφού το υπάρχων single-LED δεν είχε την υψηλή ένταση που περιμέναμε, ενώ και η εφαρμογή «φακού» που διαθέτει η Sony δεν το εκμεταλλευόταν πλήρως, παράγοντας μέτριο φωτισμό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment