Η Apple εξαγόρασε την Beats Electronics έναντι $3 δισεκατομμυρίων

Η Apple επισημοποίησε την εξαγορά της εταιρείας του Dr.Dre που θα της στοιχίσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια ($2.6 δισεκατομμύρια σε ρευστό και $400 εκατομμύρια σε μετοχές).
Όπως αναμενόταν, οι co-founders της εταιρείας Jimmy Iovine και Dr.Dre (Andre Young) θα εργάζονται στην Apple, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα είναι οι ρόλοι τους στην εταιρεία. Παρά τις φήμες που ήθελαν την Apple να ενδιαφέρεται κυρίως για το τμήμα υπηρεσιών/ λογισμικού Beats Music, με στόχο να τονώσει τα νούμερα του iTunes, η συμφωνία περιλαμβάνει πέρα από την υπηρεσία streaming και τον τομέα του hardware, κάτι που βεβαίως είναι και το λογικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει ποτέ η Apple.
“Η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων μας και κατέχει ένα ιδιαίτερα σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς μας εδώ στην Apple” σημειώνει ο CEO της εταιρείας Tim Cook. “Ακριβώς για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να επενδύουμε στη μουσική και φέρνουμε κοντά αυτές τις εκπληκτικές ομάδες για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τα πιο καινοτόμα μουσικά προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο”.
“Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι η Beats είναι να βρίσκεται μαζί με την Apple” είπε ο CEO της Beats Electronics, Jimmy Iovine. “Η ιδέα, όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία, προήλθε από την εκπληκτική ικανότητα της Apple να παντρεύει τη κουλτούρα με τη τεχνολογία. Η βαθιά δέσμευση της Apple στους λάτρεις της μουσικής, στους τραγουδοποιούς και στη μουσική βιομηχανία είναι κάτι ιδιαίτερο”
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment