HTC One M8 (2014) στα χέρια μας και αναλυτικά...

Με μια βιαστική, πρώτη ματιά θυμίζει πολύ το πρώτο One, αλλά δεν είναι έτσι και αυτό γίνεται αντιληπτό στα επόμενα δευτερόλεπτα. Ειδικά η Grey έκδοση που δώθηκε για δοκιμή, διαφέρει σε υφή από το κλασικό ασημί μέταλλο της HTC, είναι brushed αλουμίνιο με αρκετά ομαλή επιφάνεια και φινίρισμα που «φωνάζει» premium, ενώ παράλληλα δείχνει πιό ανθεκτικό σε γρατζουνιές. Η εταιρεία ήθελε να χρησιμοποιήσει όσο περισσότερο μέταλλο γινόταν και έτσι κάλυψε τη συσκευή με αυτό κατά 90%, αφήνοντας μόνο πλαστικό στην κορυφή της συσκευής. Εκεί έχει μεταφερθεί και η κεραία του One, αφού οι πλευρές είναι μεταλλικές και έτσι έπρεπε να εξασφαλιστεί η καλή λήψη σήματος κ.λπ.

Κάποιες μαύρες λωρίδες στο πίσω μέρος είναι απλώς χρώμα πάνω στο μέταλλο, ενώ ξεχωρίζει η διπλή κάμερα και το διπλό φλας. Ηχείο δεν υπάρχει αφού φυσικά τα stereo Boomsound ηχεία είναι στην πρόσοψη, πάνω και κάτω από την οθόνη. Δίπλα στην εμπρόσθια κάμερα βρίσκονται οιαισθητήρες εγγύτητας και φωτός, ενώ μέσα στο ακουστικό είναι κρυμμένο το notification LED δύο χρωμάτων. Το κρύσταλλο που καλύπτει την οθόνη είναι το Gorilla Glass 3 της Corning.
htc one m8 2
htc one m8 3
htc one m8 box
Στην πάνω πλευρά βρίσκεται το power/lock πλήκτρο, μαύρο, χωρίς να διακρίνεται εύκολα πάνω στο μαύρο πλαστικό. Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το διπλό πλήκτρο έντασης, παρέχοντας καλό feedback στα δάκτυλα, ενώ δίπλα του το συρταράκι για την microSD που εξέρχεται με το ειδικό, μυτερό εργαλείο. Το ίδιο εργαλείο εξάγει και το συρταράκι της nano-SIM (γιατί, HTC;) στην αριστερή πλευρά. Στο κάτω μέρος υπάρχει η microUSB θύρα και δίπλα της το audio jack.
Η συσκευή έρχεται σε ένα τετράγωνο κουτί στο οποίο περιλαμβάνονται ακουστικά/hands-free, ένα καλώδιο USB, ένας φορτιστής 1,5 Ampere και μια πολύ καλοφτιαγμένη θήκη σιλικόνης. Το flip-cover που θα δείτε στη συνέχεια, διατίθεται ξεχωριστά.
htc one m8 4
htc one m8 5
Με βάρος στα 160 γραμμάρια και πάχος στα 9,4 χιλιοστά, το HTC One M8 σίγουρα δεν είναι ελαφρύ και λεπτό. Όμως είναι αισθητικά και ποιοτικά άψογο, χωρίς οτιδήποτε το «παράταιρο» στο σχεδιασμό του και φυσικά σαφώς ανώτερο από τους «πλαστικούς» ανταγωνιστές του. Είναι κρίμα που τέτοιες συσκευές πρέπει να προστατεύονται από θήκες λόγω ευαισθητων υλικών, αφού κατασκευάστηκαν για να αγγίζονται, για να τις χαϊδεύουμε, να τις απολαμβάνουμε.

Οθόνη, hardware, software και επιδόσεις

Τεχνικά χαρακτηριστικά μιας συσκευής ξέρετε που να βρείτε, σε τέτοια reviews είναι καλύτερα να στεκόμαστε στην ουσία των πραγμάτων και όχι τόσο σε ό,τι γράφουν τα «χαρτιά». HSuper LCD3 οθόνη του One έχει διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση full HD 1080p, στην πράξη έχει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης, όπως όλα τα κορυφαία HTC της οικογένειας αυτής και επίσης πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας για άνετη χρήση και υπό ήλιο. Επίσης η αυτόματηρύθμιση φωτεινότητας λειτουργεί όπως πρέπει.
htc one m8 7htc one m8 8
Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το κορυφαίο πλέον Snapdragon 801 chipset, με τους τέσσερις πυρήνες του στα 2,3GHz, ενώ σε κάποιες εκδόσεις που προορίζονται για την Ασία η ταχύτητα είναι 2,5GHz. Για τους «αχόρταγους» με τη μνήμη, τα 2GB θα τους καλύψουν πλήρως, ενώ τοAdreno 330 GPU κάνει κι εδώ την εμφάνισή του, προσφέροντας όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μόλις 16GB, αλλά μη φοβάστε! Η HTC διόρθωσε το περυσινό σφάλμα της και έδωσε στη συσκευή μια υποδοχή για microSD κάρτα, έως 128GB μάλιστα. Έτσι δε θα ξεμείνετε με τίποτα από χώρο.
Τα παραπάνω εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις με το Android 4.4.2 KitKat να τρέχει στο παρασκήνιο. Μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα σε AnTuTu και Vellamo στις φωτογραφίες, τα οποία σε γενικές γραμμές αγγίζουν την κορυφή. Το ίδιο συμβαίνει και σε συνθήκες «πραγματικής» χρήσης, όπου όλα είναι ομαλά και γρήγορα, χωρίς κανένα δισταγμό και κανένα «κόλλημα», ούτε στιγμιαίο. Από πλευράς hardware υπάρχουν επίσης το NFC, το Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, με DLNA και Wi-Fi Direct, το Bluetooth 4.0 με A2DP, οι υπέρυθρες (και αυτές στο πάνω μέρος της συσκευής) για τη χρήση ως remote controller, οι δυνατότητες OTG, Host, MHL από την microUSB 2.0 (γιατί όχι 3.0;) θύρα, το Stereo FM με RDS και το GPS με A-GPS και GLONASS, κοινώς ό,τι μπορούσε να έχει το One, το έχει. Φυσικά υποστηρίζει και4G/LTE δίκτυα.
htc one m8 menu
htc one m8 menu 2
Μια αξιοσημείωτη διαφορά σε επίπεδο software, είναι το Sense 6.0 UI της HTC που κάνει την εμφάνισή του στο νέο One. Αρχικά δε διακρίνονται οι αλλαγές, όμως όσο προχωρά κανείς στα ενδότερα, γίνονται εύκολα αντιληπτές. Πλέον το Blinkfeed μπορεί όχι απλά να απενεργοποιηθεί, αλλά και να διαγραφεί τελείως από τις Home Screens, ενώ μικρές βελτιώσεις υπάρχουν και στα quick toggles. Δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα εμφανίζουμε με ένα swipe, πρώτα πρέπει να «κατέβει» η οθόνη ειδοποιήσεων και μετά να μεταβούμε στα (πλήρως επεξεργάσιμα) toggles. Το Sense 6.0 UI προσφέρει και άλλες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την αλλαγή του στυλ των fonts, επιτρέποντας να κατεβάσετε και γραμματοσειρές από το internet ή το Extreme Power Saving mode για το οποίο θα δούμε περισσότερα στη συνέχεια. Παρόν είναι το γνωστό μας Zoe, ενώ αξιοζήλευτα είναι και τα gestures και motion controls που έχουν ενσωματωθεί στο λειτουργικό.
Με double-tap ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε την οθόνη, ενώ όταν είναι κλειστή και σηκώσετε το τηλέφωνο μπροστά σας, μπορείτε να κάνετε swipe προς τα δεξιά, τα αριστερά ή προς τα κάτω για να ανοίξετε Blinkfeed, widgets panel ή dialer αντίστοιχα! Μπορείτε να απαντήσετε σε κλήσεις απλώς βάζοντας το τηλέφωνο στο αυτί σας αλλά και όλα τα ήδη υπάρχοντα gestures από το προηγούμενο Sense. Σημειωτέον πως το Blinkfeed έχει βελτιωθεί ελαφρώς, επιτρέποντας μεγαλύτερη τροποποίηση για να έρθουν τα feeds στα μέτρα του χρήστη.

htc one m8 vellamo
htc one m8 antutu
Από εκεί και πέρα έχουμε το HTC TV, το Kid Mode, το Car mode και το HTC Backup, τα οποία είναι γνωστά λίγο έως πολύ στους περισσότερους και εξακολοθούν να μας λύνουν τα χέρια. Μπορείτε να κάνετε εύκολη εισαγωγή δεδομένων από την παλιά σας συσκευή και υπάρχει ένα mode για γρήγορη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του HTC One. Εν τέλει, δεν υπάρχει bloatware, αλλά όλες οι απαραίτητες δυνατότητες είναι εκεί, προεγκατεστημένες.

Dual camera, ήχος, αυτονομία

Η διπλή κάμερα του HTC One M8 είναι ένα από τα πραγματικά ξεχωριστά του χαρακτηριστικά και κάτι που δε θα βρείτε σε άλλο smartphone προς το παρόν. Η κύρια κάμερα είναι η γνωστήUltrapixel που είδαμε και στο One M7, με τον ίδιο αισθητήρα των 4 MPixels, αλλά και τα «μεγάλα» 2μm pixels. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Εν γένει αρκετά καλές λήψεις εικόνων και video (1080p@30FPS) αλλά μικρής ανάλυσης, που γίνεται αντιληπτή εύκολα όταν προσπαθούμε να δούμε μικρές λεπτομέρειες σε μια φωτογραφία ή να κάνουμε zoom. Παραμένει απορίας άξιο γιατί η HTC επιμένει σε αυτή την κάμερα, την ίδια στιγμή που ακόμα και ηεμπρόσθια κάμερα του One είναι...5 MPixels! Το HDR είναι εδώ για να βοηθήσει την κατάσταση σε λήψεις με έντονο και ανομοιογενή φωτισμό, κάνοντας καλή δουλειά όπως θα δείτε και μόνοι σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment