Η Google αναμένεται να παρουσιάσει το Android TV

Θυμάστε το Google TV; Αν θυμάστε, ο Eric Schmidt είχε ανακοινώσει ότι θα βρισκόταν στη πλειονότητα των τηλεοράσεων το 2012. Όσο το είδε η Google, αλλά τόσο και εμείς. Οι περισσότερες εταιρείες που προσπάθησαν να «αλλάξουν» τη τηλεόραση, απέτυχαν, επειδή πολύ απλά το πιθανότερο είναι η τηλεόραση να μην χρειάζεται –τουλάχιστον ακόμη- αλλαγή ή «φτιάξιμο».Ίσως το κλειδί της επιτυχίας είναι απλώς να προσφέρεται πολύ καλό περιεχόμενο, το οποίο ο τηλεθεατής θα μπορεί να βλέπει χρησιμοποιώντας την τηλεόραση όπως το έκανε πάντα. Και εδώ έρχεται η Google και η Android TV.
Σύμφωνα με έγγραφα και αποκλειστικές πληροφορίες του The Verge, η Google αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα υπηρεσία/προϊόν για τηλεοράσεις που ονομάζεται Android TV, και που είναι κατανοητό βασίζεται στο Android. Η διαφορά με το Google TV –που επίσης βασιζόταν στο Android- είναι ότι η Google αυτή τη φορά, δεν θέλει να μετατρέψει την τηλεόραση σε ένα μεγαλύτερο, πολύ ισχυρότερο… smartphone.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Android TV ή το Android TV αν θέλετε είναι ένα περιβάλλον διασκέδασης/ ψυχαγωγίας, και όχι μία υπολογιστική πλατφόρμα σύμφωνα με την Google. "Έχει να κάνει με τον εντοπισμό και την απόλαυση περιεχομένου με την λιγότερη δυνατή «τριβή» από το χρήστη. Θα είναι κινηματογραφικό, διασκεδαστικό, με ροή και γρήγορο”.
Αυτό σημαίνει ότι το Android TV θα μοιάζει και θα δίνει την ίδια αίσθηση με τα υπόλοιπα set-top box της αγοράς, όπως είναι τo Apple TV, το Fire TV της Amazon κ.ά. Το νέο όραμα της Google είναι απλούστερο, λιγότερο φιλόδοξο αλλά το ίδιο ενθουσιώδες και καλεί τους developers να δημιουργήσουν εξαιρετικά απλές εφαρμογές για τη τηλεόραση και για το ιδιαίτερα απλό περιβάλλον χρήσης του Android TV.
Το Android αποτελεί τη βάση του εγχειρήματος ωστόσο το περιβάλλον χρήσης αποτελείται από “scrolling cards” που αντιπροσωπεύουν ταινίες, σώου, εφαρμογές και παιχνίδια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τηλεχειριστήριο –με το four way pad- για να περιηγείται ανάμεσα στις κατηγορίες περιεχομένου κ.ά. Το Android TV θα υποστηρίζει ειδοποιήσεις (η Google ενθαρρύνει τους developers να χρησιμοποιούν τις ειδοποιήσεις σε ελάχιστες περιπτώσεις) ή φωνητικές εντολές πάντως και από ότι φαίνεται μοιάζει πάρα πολύ με το νέο Fire TV της Amazon που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα για τα σχέδια της Google.

 Site: TheVerge
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment